Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Δικαίωση Νικολόπουλου! Στο αρχείο η μήνυση που οδήγησε σε άρση ασυλίας του
[Παρασκήνιο]: Δικαίωση Νικολόπουλου! Στο αρχείο η μήνυση που οδήγησε σε άρση ασυλίας του

[Παρασκήνιο]: Δικαίωση Νικολόπουλου! Στο αρχείο η μήνυση που οδήγησε σε άρση ασυλίας του

Στο αρχείο έθεσε η Δικαιοσύνη τη μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου, από τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, κ. Π. Δημητρά, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν υπάρχει καμία αξιόποινη πράξη στην έκφραση άποψης του βουλευτή κατά της υιοθέτησης του «ψηφίσματος Λούνατσεκ» από την Ε.Ε. και πολύ περισσότερο, ότι απ’ όσα ανακοίνωσε ή αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του δεν προκύπτει καμία παραίνεση ή προτροπή ή υποκίνηση σε ρατσιστική βία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την υπόθεση, για την οποία η Βουλή είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία την άρση ασυλίας του Χριστιανοδημοκράτη Βουλευτή, τον περασμένο Μάιο, κατόπιν και σχετικής εισήγησης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Επρόκειτο για την πρώτη άρση ασυλίας Έλληνα βουλευτή για τους συγκεκριμένους λόγους, με τον Νίκο Νικολόπουλο να δηλώνει τότε ότι πρόκειται για τον πρώτο βουλευτή που χάνει την ασυλία για την πίστη του και γιατί εκφράζει τις απόψεις της χριστιανικής διδασκαλίας για την ομοφυλοφιλία, τονίζοντας ότι «είτε με ασυλία, είτε χωρίς, δεν θα πάψει ποτέ να υπερασπίζεται τα χριστιανικά ιδεώδη».

«Μπορεί σε προσωπικό επίπεδο να θεωρώ τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως ένα ακόμα «παράσημο» της μακράς σε θέματα αρχών και αξιών κοινοβουλευτικής θητείας μου, δεν γίνεται όμως να μην επισημάνω την πτώση της κοινοβουλευτικής ποιότητας, εξαιτίας εκείνων που επιθυμούν την υποταγή των πλειοψηφιών στις μειοψηφίες, αλλά και κάποιων άλλων που ενώ καταπίνουν την κάμηλο διυλίζουν τον κώνωπα. Ο… κώνωψ Νικολόπουλος, δυστυχώς για όλους αυτούς σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση, στέκει ακόμα όρθιος και άκαμπτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!