Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Δένδιας σε Πομπέο: Θέλουμε σταθερή στάση των ΗΠΑ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα
[Παρασκήνιο]: Δένδιας σε Πομπέο: Θέλουμε σταθερή στάση των ΗΠΑ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

[Παρασκήνιο]: Δένδιας σε Πομπέο: Θέλουμε σταθερή στάση των ΗΠΑ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι πέραν των τουρκικών προκλήσεων, που συνιστούν κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, θα επισημάνει «την εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης για τις συναφείς δηλώσεις και την ξεκάθαρη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα».

Άλλωστε, στόχος του υπουργού Εξωτερικών είναι να δείξει τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στον άμεσο περίγυρό της, τις προσπάθειές της για την ενίσχυση της συνεργασίας με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής και την περιφερειακή σταθερότητα.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στις σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας, εκτιμώντας ότι μέσα από τις συναντήσεις του «θα ενισχυθούν οι βάσεις της νέας δυναμικής που έχουν προσλάβει οι σχέσεις Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών, ιδίως μετά την εγκαθίδρυση του διμερούς Στρατηγικού Διαλόγου».

Στόχος η εμβάθυνση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ

Ερωτηθείς σχετικά με τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ αυτή την περίοδο και τους τομείς στους οποίους θα δώσει έμφαση στις επαφές που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «οι εγκάρδιες σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ ανάγονται πολύ πίσω στο χρόνο και εδράζονται όχι μόνο σε μία συγκυρία σύμπτωσης των εθνικών μας συμφερόντων ή στο γεγονός ότι είμαστε σύμμαχες χώρες στο ΝΑΤΟ, αλλά στις κοινές αρχές και αξίες και τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και τους λαούς μας». «Απτό παράδειγμα της προόδου που έχει σημειωθεί είναι ο Στρατηγικός Διάλογος, στο πλαίσιο του οποίου οι δυο πλευρές δεσμευθήκαμε να εντείνουμε τη συνεργασία μας σε μια σειρά από τομείς, όπως η άμυνα και η ασφάλεια, η επιβολή του νόμου και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το εμπόριο και οι επενδύσεις, τα ζητήματα της ενέργειας και οι επαφές των πολιτών μας», υπογράμμισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!