Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 6 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: ΔΕΗ: Η κοινωνική πολιτική είναι ευθύνη της Πολιτείας
[Παρασκήνιο]: ΔΕΗ: Η κοινωνική πολιτική είναι ευθύνη της Πολιτείας

[Παρασκήνιο]: ΔΕΗ: Η κοινωνική πολιτική είναι ευθύνη της Πολιτείας

Κύκλοι της ΔΕΗ πέρασαν στην αντεπίθεση, κυρίως για το κοινωνικό τιμολόγιο και τον ειδικό φόρο καυσίμων, τονίζοντας ότι η κοινωνική πολιτική είναι ευθύνη της Πολιτείας και η εταιρεία δεν μπορεί να επωμίζεται ευθύνες που ανήκουν στο κράτος.
Όπως αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας, με την ευκαιρία της συζήτησης για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, η ΔΕΗ θεωρεί αυτονόητο ότι η κοινωνική και οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται από το κράτος. «Δεν είναι νοητό ιδιαίτερα σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και με την μνημονιακή υποχρέωση τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά σε επίπεδα κάτω του 50%, να επωμίζεται η επιχείρηση ευθύνες που ανήκουν στην Πολιτεία», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι.

Επίσης αναφερόμενοι στον ειδικό φόρο καυσίμου, τον οποίο πληρώνει η ΔΕΗ για το diesel και το μαζούτ των μονάδων παραγωγής των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών η επιχείρηση, προκειμένου να μην επιβαρύνεται η ίδια αλλά και να μειωθούν τα ποσά των ΥΚΩ έχει ζητήσει την απαλλαγή της από το 2005. Αίτημα απολύτως εύλογο, λένε οι ίδιες πηγές, καθώς η ίδια η πολιτεία της έχει αναθέσει την τροφοδοσία των νησιών με τις ίδιες τιμές με αυτές της ηπειρωτικής χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!