Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Και δεύτερη βάση στη Σούδα σχεδιάζουν οι Αμερικανοί
[Παρασκήνιο]: Και δεύτερη βάση στη Σούδα σχεδιάζουν οι Αμερικανοί

[Παρασκήνιο]: Και δεύτερη βάση στη Σούδα σχεδιάζουν οι Αμερικανοί

Η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται να σχεδιάζει να κατασκευάσει και δεύτερη βάση στην Κρήτη, καθώς το νησί αποτελεί γεωστρατηγικό κόμβο.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον real ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του, λέγοντας πως «δεν υπάρχει συζήτηση για την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας της βάσης της Σούδας, λειτουργία η οποία έχει ήδη ανανεωθεί έως το 2019».

Ωστόσο φαίνεται ότι η συζήτηση δεν αφορά μονάχα στην ήδη υπάρχουσα βάση στη Σούδα, αλλά μια δεύτερη, μια νέα βάση δηλαδή των Αμερικανών σε άλλο σημείο, το οποίο προς το παρόν τοποθετείται στη νότια Κρήτη.

Η αναφορά σε νέα βάση ή έστω σε πληροφορίες για ανάλογη αμερικανική πρόθεση γίνεται από το δίκτυο CNBC το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η επέκταση της συμφωνίας για τη χρήση της αμερικανικής ναυτικής βάσης στη Σούδα και η αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F-16. Η βάση διαδραματίζει κρίσιμο, στρατηγικό ρόλο στα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ για την αντιμετώπιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της τρομοκρατίας και την προστασία των ενεργειακών πηγών στη Μέση Ανατολή και στον Κόλπο, ενώ σύμφωνα με το CNBC, η Ουάσινγκτον φέρεται να εξετάζει την κατασκευή μιας δεύτερης βάσης στη νότια Κρήτη».

Με δεδομένο το πάγωμα των σχέσεων με την Τουρκία, αλλά κυρίως με δεδομένο το γεγονός ότι στη Μέση Ανατολή αλλά και στη Βόρεια Αφρική οι στρατηγικοί σχεδιασμοί αλλά και οι συμμαχίες έχουν αλλάξει, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θέλουν να ενισχύσουν την στρατιωτική τους παρουσία.

Η περιοχή της Κρήτης βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ασίας, Αφρικής, Ανατολής εκεί όπου οι Αμερικανοί τοποθετούν πλέον την καρδιά του επιχειρησιακού τους ενδιαφέροντος

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!