Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: «Χρυσό» το νέο βιβλίο του Βαρουφάκη στον βρετανικό τύπο
[Παρασκήνιο]: «Χρυσό» το νέο βιβλίο του Βαρουφάκη στον βρετανικό τύπο

[Παρασκήνιο]: «Χρυσό» το νέο βιβλίο του Βαρουφάκη στον βρετανικό τύπο

Ο βρετανικός τύπος εκθειάζει το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Η Αρπαγή Της Ευρώπης.Οι ρίζες της καταστροφικής διαχείρισης μιας αναπόφευκτης κρίσης» στο οποίο απαντάει για τα αίτια που οδηγούν την ευρωπαϊκή κρίση εκτός ελέγχου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εντυπωσίασε τη Μεγάλη Βρετανία με το νέο του πόνημα και ο βρετανικός τύπος γράφει:

«Όσα γράφει για την ευρωπαϊκή κρίση φανερώνουν οικουμενικές αλήθειες για τη δημοκρατία, τον καπιταλισμό και την κοινωνική πολιτική… Εάν κάποιος αμφισβητεί τη σημασία όσων διακυβεύονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, θα πρέπει να διαβάσει την ερμηνεία του Βαρουφάκη», Guardian.

«Μια καίρια ερμηνεία», Andrew Marr, BBC και Guardian.

«Ένας απολογισμός για το πώς οι δυνάμεις του κεφαλαίου υπερίσχυσαν του κοινού καλού… ενορατικό», The Times.

«Ένας πανέξυπνος άνθρωπος που στο βασικό του επιχείρημα σχετικά με το τι συμβαίνει στην Ευρώπη νομίζω πως έχει απόλυτο δίκιο», Martin Wolf, Αρχισυντάκτης οικονομικών θεμάτων, Financial Times.

«Διεισδύει στον πυρήνα των φόβων, των επιθυμιών και των εξωτερικών περιορισμών των σημαντικότερων παραγόντων στην περίπλοκη ιστορία της Ευρωζώνης… Το να διαβάζεις την Αρπαγή της Ευρώπης είναι σαν να διαβάζεις ένα συναρπαστικό θρίλερ… ένα κάλεσμα ηθικής αφύπνισης», Open Democracy.

«Είναι σημαντικό να στρέψουμε την προσοχή μας στις ιδέες που ο Βαρουφάκης συνεχίζει να ενστερνίζεται… η ουσία του προγράμματός του ήταν —και παραμένει— σε μεγάλο βαθμό σωστή», Mohamet El-Erian, επιχειρηματίας, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ανάπτυξης του Μπαράκ Ομπάμα, συντάκτης στη Bloomberg View και τους Financial Times.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!