Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: «Χαλαρά» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ! Όλα όσα είπαν τα στελέχη σε… χαμηλούς τόνους
[Παρασκήνιο]: «Χαλαρά» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ! Όλα όσα είπαν τα στελέχη σε… χαμηλούς τόνους

[Παρασκήνιο]: «Χαλαρά» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ! Όλα όσα είπαν τα στελέχη σε… χαμηλούς τόνους

Έπεσαν έξω όσοι έλεγαν πως θα βγουν μαχαίρια στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θέλησε να σηκώσει τους τόνους. Ο πρώην υπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι για τους αριστερούς και τις αριστερές, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός.

«Μπορούμε να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για να γυρίσουμε στην κυβέρνηση; Λάθος ερώτηση. Οι αριστεροί και οι αριστερές κάνουν αυτά που πιστεύουν. Δεν σκοπεύουν να έχουν την εξουσία ως αυτοσκοπό», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ απάντησε και στα περί ΠΑΣΟΚοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν φοβάμαι την ΠΑΣΟΚοποίηση καθώς η σοσιαλδημοκρατία δεν ασχολήθηκε με θέματα όπως οι ανισότητες ή κλιματική αλλαγή, όπως εμείς, γι’ αυτό έφτασε εκεί που έφτασε» είπε.

Την ανάγκη για έναν σε βάθος απολογισμό του κυβερνητικού έργου και της πορείας του κόμματος το προηγούμενο διαστήματα, υπογράμμισε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. «Έτσι θα αποκαταστήσουμε την πολιτική μας αξιοπιστία σε όσους δεν μας ψήφισαν απέχοντας από τις εκλογές ή επέλεξαν άλλους χώρους», φέρεται να είπε. «Όχι στην προσπάθεια ανακάλυψης εσωτερικών εχθρών και κατασκευής ψεύτικων διλημμάτων που δεν έχουν σχέση με τα χαρακτηριστικά του χώρου μας» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι «η διαμόρφωση του προγράμματος μας θα κρίνει αν τελικά θα συγκροτήσουμε ένα αριστερό-προοδευτικό πόλο προγραμματικά ανταγωνιστικό προς τη ΝΔ και το νεοφιλελευθερισμό ή θα βολευτούμε σε μια νέα εκδοχή μιας παλαιάς κοπής συναινετικού δικομματισμού».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος, με πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αναλαμβάνει συντονιστής της Επιτροπής Προγράμματος, παρουσίασε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το νέο πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, μίλησε για την ανάγκη να αξιοποιηθεί η εμπειρία των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων που έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως προς το περιεχόμενό τους όσο και ως νέα ευκαιρία για επαφή με τις κοινωνίες, τους φορείς και τα σωματεία.

«Η διεύρυνση θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει δεξιά στροφή», τόνισε ο Νίκος Παππάς στην τοποθέτησή του και επισήμανε ότι ο μόνος «κίνδυνος που είχαμε ήταν να μολυνθούμε από τα μνημονιακά απόνερα, αλλά τον αποφύγαμε γιατί υπάρχει το κείμενο της Διακήρυξης και η τοποθέτηση Σταθάκη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!