Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Boutique hotel η Ρηγίλλης
[Παρασκήνιο]: Boutique hotel η Ρηγίλλης

[Παρασκήνιο]: Boutique hotel η Ρηγίλλης

Το πρώτο όνομα που συνδέθηκε με αυτό ήταν ο πολύ γνωστός αρχιτέκτονας της πρωτεύουσας (και δύο φορές ολυμπιονίκης, με αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή, αλλά και βουλευτής Αττικοβοιωτίας του Λαϊκού Κόμματος) Αναστάσιος Μεταξάς, ο οποίος το σχεδίασε.

Το δεύτερο ήταν ο επί σειράν ετών βουλευτής του Κόμματος των Φιλελευθέρων, υπουργός του Ελευθερίου Βενιζέλου, διοικητής τόσο της Εθνικής όσο και της Τραπέζης της Ελλάδος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Θεμιστοκλή Σοφούλη και επί εξάμηνο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Διομήδης, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης του. Μετά τον θάνατό του (1950), το κτίριο πέρασε στο ίδρυμα που φέρει το όνομα της συζύγου του και το δικό του («Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους»), το οποίο το μίσθωσε προ ημερών για 50 χρόνια στην ξενοδοχειακή εταιρία ΤheMargi A.E.

Εκλογές 1961

Η σύζυγος του Διομήδη είχε αποβιώσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα από εκείνον κι έτσι το ίδρυμα το ενοικίασε στην Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή, έδρα της οποίας ήταν και κατά τις εκλογές της 29ης Οκτωβρίου 1961, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την αντιπολίτευση (Κέντρο και Αριστερά) ως «βίας και νοθείας». Έτσι, το τρίτο όνομα που συνδέθηκε με το κτίριο ήταν εκείνο του τότε αρχηγού της Χωροφυλακής Γεωργίου Βαρδουλάκη.

Για τις «εκλογές βίας και νοθείας», η Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Μαύρη Βίβλος», ενώ ομότιτλο, και για τον ίδιο λόγο, κυκλοφόρησε και η ΕΔΑ. Σε αυτό της Ε.Κ., με υπότιτλο «Ο στρατωνισμός της οδού Ρηγίλλης», αναφέρεται σχετικά: «Οδός Ρηγίλλης, αριθμός 18.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!