Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Η ατζέντα Μητσοτάκη στην Τριμερή Διάσκεψη της Αιγύπτου
[Παρασκήνιο]: Η ατζέντα Μητσοτάκη στην Τριμερή Διάσκεψη της Αιγύπτου

[Παρασκήνιο]: Η ατζέντα Μητσοτάκη στην Τριμερή Διάσκεψη της Αιγύπτου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο αναχωρεί από την Αθήνα με κατεύθυνση προς Αίγυπτο προκειμένου να συμμετάσχει στην 7η Τριμερή Σύνοδο Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το ταξίδι θεωρείται ιδιαίτερος κρίσιμο διότι θα σημάνει νέες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα θα υπογραφεί τριμερές εκτελεστικό πρόγραμμα για την επενδυτική συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και αντίστοιχα διμερή προγράμματα τα οποία θα είναι μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου και Κύπρου – Αιγύπτου.

Παράλληλα θα τονιστεί ξανά η ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και ειδικά της αρχής της καλής γειτονίας, ως βάση για την ανάπτυξη των σχέσεων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό θα είναι και μια απάντηση στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα. Να σημειώσουμε ότι η Σύνοδος αποτελεί ένα μοντέλο συνεργασίας με συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα των επενδύσεων, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της νεολαίας, αξιοποιώντας και τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας.

Σε ότι έχει να κάνει με το Κυπριακό ο κ Μητσοτάκης θα υποστηρίξει την πρόταση για μια διζωνική δικοινοτική Ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα, όπως αυτή ορίζεται σαφώς από τις αποφάσεις των Η.Ε. Ακόμα διέρρευσε ότι στο τραπέζι θα πέσουν και θέματα που αφορούν την Μέση Ανατολή. Όπως είναι γνωστό για την ελληνική κυβέρνηση η τριμερής συνεργασία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!