Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: Τα Ίμια είναι Ελληνικά, η Τουρκία να συνέλθει
[Παρασκήνιο]: Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: Τα Ίμια είναι Ελληνικά, η Τουρκία να συνέλθει

[Παρασκήνιο]: Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: Τα Ίμια είναι Ελληνικά, η Τουρκία να συνέλθει

Με μια πολύ αυστηρή ανακοίνωση άνευ προηγουμένου απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα στην αναφορά του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι τα Ίμια είναι τουρκικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών είναι η εξής:
«Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο, εκείνη απαντά με μία ανακοίνωση προκλητικής καταστρατήγησής του. Επαναλαμβάνει μία κατάφωρα παράνομη θέση, αγνοώντας ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Η ελληνική κυριαρχία επί των Ιμίων είναι σαφής και αναμφισβήτητη σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, των Ιταλο-τουρκικών Συμφωνιών του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947.

Για άλλη μια φορά η κριτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Τουρκία της προκάλεσε παραλογισμούς. Την καλούμε να συνέλθει και να αξιοποιήσει τις διαπιστώσεις της έκθεσης της Επιτροπής ως ένα χρήσιμο εργαλείο αυτοκριτικής προς βελτίωση της εικόνας της, τόσο έναντι της κοινής της γνώμης όσο και έναντι της διεθνούς κοινότητας».

Σχολιάστε …

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!