Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Άρθρο-παρέμβαση του «Π»: Οι 3 «άσοι» στo μανίκι της κυβέρνησης!
[Παρασκήνιο]: Άρθρο-παρέμβαση του «Π»: Οι 3 «άσοι» στo μανίκι της κυβέρνησης!

[Παρασκήνιο]: Άρθρο-παρέμβαση του «Π»: Οι 3 «άσοι» στo μανίκι της κυβέρνησης!

Το θεόρατο παγκόσμιο κάδρο τρομάζει. Όπου κι αν επικεντρώσουμε τη ματιά μας, μαυρίζει η ψυχή από την απαισιοδοξία και την ανασφάλεια.

Μειώνονται οι κινεζικοί ρυθμοί ανάπτυξης, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας καλά κρατεί και η αναλυτάδες κάνουν λόγο για μια νέα παγκόσμια οικονομική ύφεση.

Ούτε παίρνεις τοις μετρητοίς ούτε απαξιώνεις, πολύ περισσότερο, τις προβλέψεις τους. Είναι ιδιαίτερα περίπλοκο το παγκόσμιο παζλ και κάθε διάθεση υποτίμησης των τεκταινομένων παραπέμπει σε υστερία…

Στο παγκόσμιο οικονομικό παραλήρημα συμμετέχει σχεδόν η ολότητα του G20. Η οικονομία της Γερμανίας «τρέμει» πιο πολύ και από το σύγκορμο τρέμουλο της Μέρκελ. Στο Λονδίνο, ο πυρετός του Βrexit επηρεάζει ολόκληρη την υφήλιο. Μόνο στη Βρετανία κατασκευάζεται το 70% των φαρμάκων παγκοσμίως και αντιλαμβάνεται κανείς τις εκρήξεις τιμών από τις αρχές του 2020.

Οι εμπλοκές γύρω από το ιρανικό πυρηνικό πρόβλημα ολοένα ενισχύουν τις πιθανότητες εκτεταμένου «ατυχήματος», με τη Ρωσία να καραδοκεί και να επιδιώκει αναδιατάξεις στην παγκόσμια σκακιέρα επιρροής. «Κερασάκι» σε όλα τούτα, ακόμα ένα φλερτ της Αργεντινής με τη χρεοκοπία.

Ερχόμενοι στα δικά μας, υπογραμμίζουμε τη σθεναρή βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δημιουργήσει στέρεες –επιτέλους- δημόσιες βάσεις, πάνω στις οποίες φιλοδοξεί να οικοδομήσει την ανάπτυξη μιας νέας εποχής. Σίγουρα εντυπωσιάζουν η αποφασιστικότητα και η διαφορετικότητα τούτης της κυβέρνησης, μόνο που η προγραμματική δεσμευτικότητα της βούλησής της προσκρούει στην αδυσώπητη διεθνή πολιτικοοικονομική πραγματικότητα, όπως την περιγράψαμε ακροθιγώς ανωτέρω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!