Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Αποκλειστικό! Ποιος Πρέσβης «μπλέκει» με… τουριστικές βίζες! 
[Παρασκήνιο]: Αποκλειστικό! Ποιος Πρέσβης «μπλέκει» με… τουριστικές βίζες! 

[Παρασκήνιο]: Αποκλειστικό! Ποιος Πρέσβης «μπλέκει» με… τουριστικές βίζες! 

Σε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»φέρεται ότι μπλέκουν τον Δημήτρη Πλατή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Global Visa Center World (Hellas) που έχει αναλάβει με σύμβαση από το υπουργείο Εξωτερικών την υποστήριξη των ελληνικών προξενείων στην έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων (visa) σε αλλοδαπούς, που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας!

Η δραστηριότητες της GVCW μάλιστα είχαν απασχολήσει τον Οκτώβριο του 2018 και το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετά από καταγγελίες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου που οδήγησαν σε παραίτηση τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Πλατής ήταν πρέσβης, ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Σήμερα, εκτός από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GVCW (Hellas), είναι και μεγαλομέτοχος με ποσοστό 66% της μητρικής εταιρείας GVCW Operations LTD, που εδρεύει στη Λευκωσία της Κύπρου.

Η ελληνική εταιρεία, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εξωτερικών, είχε εκχωρήσει στην κυπριακή εταιρεία την υλοποίηση του έργου το οποίο προβλεπόταν στις συμβάσεις, λόγω των capital controls που είχαν επιβληθεί στη χώρα μας.

Οι λογαριασμοί

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2019 οι μειοψηφούντες μέτοχοι προσέφυγαν στην Κυπριακή Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή κατά του κ. Πλατή, με την οποία υποστηρίζουν ότι υπογράφει συμβάσεις «μαϊμού», για δήθεν συμβουλευτικές υπηρεσίες, με εξωχώριες εταιρείες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους, για να υπεξαιρεί και να «ξεπλύνει» μεγάλα χρηματικά ποσά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!