Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Άμεσες κινήσεις Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό! Τι ρόλο αναλαμβάνουν «γαλάζιοι» βουλευτές της επαρχίας και δήμαρχοι
[Παρασκήνιο]: Άμεσες κινήσεις Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό! Τι ρόλο αναλαμβάνουν «γαλάζιοι» βουλευτές της επαρχίας και δήμαρχοι

[Παρασκήνιο]: Άμεσες κινήσεις Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό! Τι ρόλο αναλαμβάνουν «γαλάζιοι» βουλευτές της επαρχίας και δήμαρχοι

Με το μεταναστευτικό/προσφυγικό να αποτελεί το πιο καυτό θέμα που η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί, σχεδόν καθημερινά, προχωρά διαρκώς σε νέες τακτικές κινήσεις ώστε να αντεπεξέλθει στην πίεση που δέχεται εκτός και εντός συνόρων.

Οι τοπικές κοινωνίες στην ενδοχώρα αντιδρούν στην μετεγκατάσταση προσφύγων από τα νησιά, η κατάσταση στα κέντρα των νησιών παραμένει αφόρητη και οι βουλευτές της ΝΔ έχουν αρχίσει την γκρίνια, μεταφέροντας τα παράπονα των ψηφοφόρων τους.

Αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το iefimerida.gr, έχει προγραμματιστεί σειρά συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να εκτιμηθεί η πορεία των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει και να επανακαθοριστεί η στρατηγική, όπου κριθεί απαραίτητο.

Καθώς κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες για τους ανθρώπους που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και δωμάτια, στην πλειοψηφία τους είναι οικογένειες και παιδιά, θα δραστηριοποιήσουν περισσότερο τους βουλευτές. Θα επικοινωνούν την πολιτική της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο και ταυτόχρονα θα μεταφέρουν τις αντιδράσεις και το κλίμα που υπάρχει. Ανάλογη προσπάθεια θα γίνει και με δημάρχους, ειδικά αυτούς που προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρξει επανασχεδιασμός για ορισμένες περιοχές, με νέα κριτήρια, όπως αν φιλοξενούνται εκεί πρόσφυγες ή φιλοξενήθηκαν πρόσφατα.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει θα αποδώσουν τους επόμενους μήνες και σταδιακά θα υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, το οποίο θα εισαχθεί στη Βουλή την Πέμπτη και θα ψηφισθεί την επόμενη εβδομάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!