Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ακολουθεί νέο κοινωνικό πακέτο μετά τις 120 δόσεις
[Παρασκήνιο]: Ακολουθεί νέο κοινωνικό πακέτο μετά τις 120 δόσεις

[Παρασκήνιο]: Ακολουθεί νέο κοινωνικό πακέτο μετά τις 120 δόσεις

Ένα νέο συνολικό πακέτο θετικών οικονομικών και κοινωνικών μέτρων έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και θα το παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις αμέσως προσεχείς μέρες, ενδεχομένως κατά τη διαδικασία ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση σε 120 δόσεις των οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στην εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Η προαναγγελία έγινε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην έναρξη της σημερινής συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία έγινε η παρουσίαση των βασικών διατάξεων του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, το οποίο θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν θέλησε να δώσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο του νέου πακέτου, τονίζοντας ότι δεν είναι τακτική του να προτρέχει των εξελίξεων.

Αφησε πάντως να εννοηθεί ότι θα περιλαμβάνει μέτρα που θα προσφέρουν περαιτέρω στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συμβάλλοντας παράλληλα στην τόνωση της αγοράς και την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κ. Τσακαλώτος απηύθυνε έκκληση στη Νέα Δημοκρατία να μην προχωρήσει στην πρόταση μομφής αύριο και να προτιμήσει να διεξαχθεί πρώτα η συζήτηση για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων και για τις παροχές, ούτως ώστε εν συνεχεία να γίνει μία αντιπαράθεση επί της ουσίας των μέτρων, που αφορούν πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Στη συνέντευξη Τύπου που συνεχίζεται αυτή την ώρα, μετέχουν επίσης οι υπουργοί Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!