Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Αυτό είναι το πόρισμα του ΚΙΝΑΛ για το «Ερρίκος Ντινάν»
[Παρασκήνιο]: Αυτό είναι το πόρισμα του ΚΙΝΑΛ για το «Ερρίκος Ντινάν»

[Παρασκήνιο]: Αυτό είναι το πόρισμα του ΚΙΝΑΛ για το «Ερρίκος Ντινάν»

Ουδεμία παράνομη πράξη πολιτικού προσώπου ούτε και επιζήμια πράξη ως προς την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, προκύπτει από την πώληση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», σύμφωνα με τη ΔΗΣΥ.

Στο πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα επισημαίνεται ότι «δεν διαπιστώνεται το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, αλλά και οποιουδήποτε άλλου ποινικού αδικήματος από πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν». Υπογραμμίζεται δε, πως κανένα θέμα δεν υπάρχει για τον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο ούτε καν θέμα πολιτικών ευθυνών.

«Σε καμία παράγραφο του σχεδίου πορίσματος δεν περιγράφεται ούτε μία αξιόποινη πράξη (γιατί δεν υπήρξε) για διατελέσαντες Υπουργούς και πιο συγκεκριμένα για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Άρα δεν υπάρχει περιθώριο για να προσφύγει η Βουλή των Ελλήνων στις διαδικασίες μιας Προανακριτικής Επιτροπής. Σε καμία παράγραφο του σχεδίου Πορίσματος δεν περιγράφεται ούτε μία αδικοπρακτική συμπεριφορά (γιατί δεν υπήρξε) διατελεσάντων Υπουργών και πιο συγκεκριμένα του Ανδρέα Λοβέρδου, που με βάση τους κανόνες του Αστικού και Δημοσιονομικού Δικαίου θα μπορούσαν να στηρίξουν εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου αξιώσεις σε βάρος τους. Σε καμία παράγραφο του σχεδίου Πορίσματος δεν γίνεται ευθεία αναφορά σε ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες του Ανδρέα Λοβέρδου. Οι διαφορετικές υποκειμενικές εκτιμήσεις και κρίσεις των συντακτών του σχεδίου Πορίσματος (της πλειοψηφίας) δεν έχουν καμία τεκμηρίωση που να βασίζεται στο Σύνταγμα και τον νόμο», αναφέρεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!