Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Αυτή είναι η διπλή έκπληξη που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ!
[Παρασκήνιο]: Αυτή είναι η διπλή έκπληξη που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ!

[Παρασκήνιο]: Αυτή είναι η διπλή έκπληξη που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ!

Το ζήτημα της μείωσης των φορολογικών βαρών με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος θα απασχολήσει την Παρασκευή διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εκτιμάται πως θα είναι μια από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει ο πρωθυπουργός για τη ΔΕΘ.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», η λέξη «έκπληξη» ενθουσιάζει το Μαξίμου.

Έκπληξη θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ, έκπληξη θεωρούν ότι ανακοίνωσε την οριστική κατάργηση των capital controls.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να μη διαρρεύσει τίποτα από τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ.

Σε ετήσια βάση από το τέλος επιτηδεύματος μπαίνουν στα δημόσια ταμεία σχεδόν 500 εκατ. ευρώ και από την εισφορά αλληλεγγύης 1,1 δισ. ευρώ! Δηλαδή οι δύο φόροι μαζί επιβαρύνουν νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις κατά 1,6 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

«Βεβαίως τα λεφτά είναι πολλά και ουδείς γνωρίζει από πού θα εξοικονομηθούν. Πάντως βρίσκονται στην πρόταση-έκπληξη της κυβέρνησης» σημειώνει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας πως στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν πως μια μείωση των συγκεκριμένων φόρων «θα βοηθούσε να τονωθεί το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και θα στήριζε την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία με τη σειρά της θα έδινε ανάσες στην ασθμαίνουσα οικονομική ανάπτυξη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!