Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τα 90 πρόσωπα που μπαίνουν στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα για «μαύρο χρήμα» – Η λίστα των υποθέσεων
[Παρασκήνιο]: Τα 90 πρόσωπα που μπαίνουν στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα για «μαύρο χρήμα» – Η λίστα των υποθέσεων

[Παρασκήνιο]: Τα 90 πρόσωπα που μπαίνουν στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα για «μαύρο χρήμα» – Η λίστα των υποθέσεων

Πάνω από 90 άτομα έστειλε στον εισαγγελέα για «μαύρο χρήμα» η Αρχή Kαταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ενώ για 183 άτομα ζήτησε πρόσθετα στοιχεία από τον εξωτερικό, στη διάρκεια του 10μήνου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά το κυνηγητό και τις διασταυρώσεις των στοιχείων, το «μαύρο χρήμα»εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να κρύβεται είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εναντίον τους, περί εμπλοκής τους σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή για εισοδήματα τα οποία δεν προκύπτουν από νόμιμες πηγές και φυσικά δεν έχουν φορολογηθεί.

Τον μήνα Οκτώβριο παραπέμφθηκαν στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, 7 υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για «μαύρο χρήμα» και θα ακολουθήσει η διαδικασία της άσκησης των ποινικών διώξεων.

Επίσης, για 23 άτομα ζητήθηκαν από την Αρχή, πρόσθετες πληροφορίες για τους τραπεζικούς λογαριασμούς ή άλλες επενδύσεις από άλλες χώρες.

Συνολικά, από τις αρχές του 2018 μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όπως μετονομάστηκε με τον ν. 4557/2018, εντόπισε και δέσμευσε «μαύρο χρήμα» ύψους 163,5 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό δεσμεύτηκε από 92 υποθέσεις, οι οποίες παραπέμφθηκαν στις εισαγγελικές Αρχές, για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Συγχρόνως η Αρχή ζήτησε από ξένες τράπεζες στοιχεία για καταθέσεις και λοιπά περιουσιακά στοιχεία 183 προσώπων, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν αδήλωτα εισοδήματα ή ότι διακίνησαν κεφάλαια προερχόμενα από μίζες, λαθρεμπόριο, τράφικινγκ, ναρκωτικά κλπ.

Τα συγκεκριμένα αιτήματα συνδρομής εστάλησαν από την «Μονάδα A’» της Αρχής, βασικό αντικείμενο της οποίας είναι η διερεύνηση χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!