Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [OnSports]: Ritiro a la greca: To τελευταίο χαρτί του Στραματσόνι!
[OnSports]: Ritiro a la greca: To τελευταίο χαρτί του Στραματσόνι!

[OnSports]: Ritiro a la greca: To τελευταίο χαρτί του Στραματσόνι!

Η ιταλική λογική της «απομόνωσης», τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματά της και τι συνέβη όταν το εφάρμοσε ξανά ο Στραματσόνι

Το βράδυ της Κυριακής, όταν ο Αντρέα Στραματσόνι ανακοίνωσε πως η αποστολή του Παναθηναϊκού θα «μαντρωθεί» σε ξενοδοχείο, οι ρεπόρτερ των «πρασίνων» κοιτούσαν αποσβολωμένοι και έκπληκτοι ο ένας τον άλλον: «Τι καινούριο φρούτο είναι αυτό;», θα μπορούσαν να λένε μέσα τους. Ιταλικό «φρούτο» θα απαντήσουμε εμείς και μάλιστα… πικρό, για τους παίκτες που ακούνε «ξενοδοχείο» και «απομόνωση» και σηκώνουν 39 πυρετό.

Και όμως αυτή η πρακτική που είναι ξένη και παράταιρη με τα ελληνικά δεδομένα, στην Ιταλία είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο. Το έκανε πέρυσι κοτζάμ Γιουβέντους, όταν μετά την ήττα από τη Σασσουόλο στα τέλη Οκτώβρη, έμενε δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή και η κατάσταση έδειχνε μη αναστρέψιμη.

Τι είναι το ritiro

Οι Ιταλοί μάλιστα έχουν και συγκεκριμένη λέξη για να περιγράφουν το «μάντρωμα» αυτό: ritiro (απόσυρση) τη λένε και όλοι οι παίκτες… κλαίνε. Το ritiro, έχει τιμωρητικό συνήθως χαρακτήρα αλλά χρησιμοποιείται ως έκφραση και για την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Μπορεί να έχει τρεις εκφάνσεις: α) απόσυρση στο προπονητικό κέντρο της ομάδας β) μετάβαση σε άλλη πόλη και διεξαγωγή μίνι προετοιμασίας ενόψει ενός κρίσιμου αγώνα, προκειμένου η ομάδα να δουλέψει απερίσπαστη μακριά από δημοσιογράφους και οπαδούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ON SPORTS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!