Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Θερμοπληξία: Ποιοι και πότε κινδυνεύουν περισσότερο
[OnMed]: Θερμοπληξία: Ποιοι και πότε κινδυνεύουν περισσότερο

[OnMed]: Θερμοπληξία: Ποιοι και πότε κινδυνεύουν περισσότερο

Τα κρούσματα θ ερμοπληξίας συνήθως αυξάνονται όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι εξαιρετικά υψηλή και αποτελεί μια εξαιρετικά επείγουσα ιατρική κατάσταση.

«Με τη θερμοπληξία, το σώμα προσπαθεί να μειώσει τηθερμοκρασία τουπροκειμένου να προστατεύσει την καρδιά και τον εγκέφαλο», εξηγεί η καρδιολόγος Paula Montana De La Cadena.

«Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα στο δέρμα, ατονία, ζάλη, ναυτία,λιποθυμία, σύγχυση, αποπροσανατολισμό, ασυντόνιστες κινήσεις, επιληπτικές κρίσεις ή απώλεια συνείδησης», αναφέρει ο David Geier, ορθοπεδικός χειρουργός και ειδικός στην αθλητική ιατρική.

Σύμφωνα με μία μελέτη στο Injury Epidemiology, κάθε χρόνο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνονται περίπου 4.100 επισκέψεις στα επείγοντα λόγω θερμοπληξίας. Σε αντίθεση με τη θερμική εξάντληση , η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί απλά με τη μεταφορά του ατόμου σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος και την κατανάλωση υγρών, η θερμοπληξία δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζεται χωρίς τη συνδρομή γιατρού.

«Η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, την καρδιά, τα νεφρά και τους μύες, ακόμη και να οδηγήσει σε θάνατο, ανάλογα με το χρόνο που μεσολαβεί μέχρι το άτομο να λάβει ιατρική βοήθεια», προειδοποιεί η Δρ. Montana De La Cadena.

Ακολουθούν μερικές περιπτώσεις που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θερμοπληξίας:

Αθλητισμός

Η άσκηση σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε θερμοπληξία. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να συμβεί σε αθλητές που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους τους καλοκαιρινούς μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!