Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Θάνατος από καρδιαγγειακά: Τα αθλήματα που μειώνουν έως και 56% τον κίνδυνο
[OnMed]: Θάνατος από καρδιαγγειακά: Τα αθλήματα που μειώνουν έως και 56% τον κίνδυνο

[OnMed]: Θάνατος από καρδιαγγειακά: Τα αθλήματα που μειώνουν έως και 56% τον κίνδυνο

Την επίδραση έξι αθλημάτων στις πιθανότητες θανάτου από καρδιαγγειακά εξέτασε διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής έναν Έλληνα ειδικό.

Η νέα μελέτη βασίσθηκε στη συνδυαστική ανάλυση στοιχείων από 11 δημοσκοπήσεις υγείας που διεξήχθησαν στη Σκωτία και την Αγγλία μεταξύ 1994 και 2008.

Στις δημοσκοπήσεις είχαν λάβει μέρος 80.306 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 38 έως 66 ετών (η μέση ηλικία ήταν τα 51 χρόνια), τους οποίους παρακολούθησαν οι ερευνητές επί εννέα χρόνια.

Έως το τέλος της περιόδου παρακολούθησης, 8.790 εθελοντές είχαν χάσει τη ζωή τους από κάθε αιτία και 1.909 από έμφραγμα ή εγκεφαλικό .

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα αθλήματα με ρακέτες, όπως το σκουός, το τένις και το μπάντμιντον, μπορεί να είναι η καλύτερη γυμναστική για τους 50άρηδες, καθώς σχετίζονται με μείωση κατά 56% του κινδύνου αυτού.

Αντίστοιχα, η κολύμβηση μειώνει τον κίνδυνο κατά 41% και η αεροβική κατά 36%.

Ωστόσο οι ανάλογες συσχετίσεις με την ποδηλασία, το τρέξιμο και το ποδόσφαιρο δεν φάνηκε να είναι στατιστικά σημαντικές, γράφουν οι ερευνητές στην Βρετανική Επιθεώρηση Αθλητιατρικής (BJSM).

Η μελέτη έδειξε ακόμα πως τα αθλήματα με ρακέτες μειώνουν κατά 47% την θνησιμότητα από κάθε αιτία, η κολύμβηση κατά 28% και η ποδηλασία κατά 15%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!