Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [OnMed]: Τέσσερα ΣΜΝ από τα οποία μπορεί να έχετε μολυνθεί και δεν το γνωρίζετε
[OnMed]: Τέσσερα ΣΜΝ από τα οποία μπορεί να έχετε μολυνθεί και δεν το γνωρίζετε

[OnMed]: Τέσσερα ΣΜΝ από τα οποία μπορεί να έχετε μολυνθεί και δεν το γνωρίζετε

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, από το 2014 έως το 2015 σημειώθηκε αύξηση 6% των διαγνωσμένων κρουσμάτων χλαμυδίων και 13% γονόρροιας.

Παράλληλα, οι ειδικοί τονίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων με κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα είναι πολύ υψηλότερος, καθώς πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί λόγω απουσίας εμφανών συμπτωμάτων.

«Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αποκαλούνται και “σιωπηλή επιδημία”, επειδή συνήθως δεν έχουν εξωτερικά σημάδια» σημειώνει ο Debby Herbenick, διδάκτωρ και ερευνητής του σεξ στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε μολυνθεί και να μην το γνωρίζετε, κάτι που ισχύει και για τον/τη σύντροφό σας.

Δείτε ποια είναι τα τέσσερα κοινά ΣΜΝ από τα οποία μπορεί κάποιος να μολυνθεί και να μην το αντιληφθεί και πώς αντιμετωπίζονται.

Γονόρροια

Η γονόρροια ή βλεννόρροια προκαλείται από το βακτήριο του γονόκοκκου που είναι γνωστό με την ονομασία Neisseria gonorrhoeae. Μεταδίδεται μέσω του σεξ χωρίς προφυλακτικό (κόλπος, στόμα, πρωκτός) και μπορεί να προκαλέσει μόλυνση στα γεννητικά όργανα, το ορθό ή τον λαιμό. Η χρήση προφυλακτικού προσφέρει σχεδόν 100% προστασία από τη μετάδοση της νόσου.

Οι γυναίκες συχνά δεν έχουν καθόλου συμπτώματα και αν υπάρχουν μοιάζουν με αυτά μιας λοίμωξης της ουροδόχου κύστης, που σημαίνει ότι μπορεί να μην το καταλάβετε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!