Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Τακτικές μαστογραφίες: Ποιον κίνδυνο εγκυμονούν
[OnMed]: Τακτικές μαστογραφίες: Ποιον κίνδυνο εγκυμονούν

[OnMed]: Τακτικές μαστογραφίες: Ποιον κίνδυνο εγκυμονούν

Η μαστογραφία αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια σωτήρια εξέταση για τις γυναίκες, καθώς αποτελεί το κατεξοχήν εργαλείο ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες αμερικανικές κατευθυντήριες οδηγίες, οι γυναίκες 50 ετών και άνω πρέπει να υποβάλλονται σε μαστογραφία ανά διετία, ενώ άλλες ιατρικές εταιρίες συστήνουν τον ετήσιο έλεγχο.

Την αξία της μαστογραφίας θέτει τώρα υπό αμφισβήτηση έρευνα Δανών επιστημόνων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Annals of Internal Medicine ερευνητές του Νοσοκομείου Rigshospitalet της Κοπεγχάγης, περίπου μια στις τρεις γυναίκες 50-69 ετών που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού , έχει όγκο που δεν θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία της.

«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο έλεγχος του μαστού είναι απίθανο να βελτιώσει την επιβίωση των καρκινοπαθών ή να μειώσει τις επεμβατικές χειρουργικές θεραπείες. Επίσης, σημαίνει ότι ο μαστικός έλεγχος συντελεί σε υπερδιάγνωση και υπερθεραπεία» εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης Καρστεβ Τζουχλ.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία από δύο αρχεία της Δανίας για τον καρκίνο, με στόχο τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού. Συγκεκριμένα, εστίασαν στα ιατρικά αρχεία όλων των γυναικών στην Δανία που είχαν διαγνωστεί με διηθητικό καρκίνο του μαστού την περίοδο 1980-2010.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!