Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Στυτική δυσλειτουργία: Νέα ανώδυνη θεραπεία εφαρμόζεται από επιστήμονες του ΑΠΘ
[OnMed]: Στυτική δυσλειτουργία: Νέα ανώδυνη θεραπεία εφαρμόζεται από επιστήμονες του ΑΠΘ

[OnMed]: Στυτική δυσλειτουργία: Νέα ανώδυνη θεραπεία εφαρμόζεται από επιστήμονες του ΑΠΘ

Στην Α’ Ουρολογική Κλινική, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης.

Η θεραπεία βασίζεται στα κρουστικά κύματα και θεωρείται αποτελεσματική στην αγγειακή στυτική δυσλειτουργία. Τα αποτελέσμτα της εφαρμογής της στο «Γεννηματάς» αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά στο 8ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το «Γεννηματάς» είναι εξάλλου, το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα όπου εφαρμόζονται θεραπείες με κρουστικά κύματα και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις σχετικές κλινικές μελέτες. Μάλιστα, το Ανδρολογικό Ιατρείο και το Ιατρείο Προστατίτιδας της Α΄Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ έχουν βραβευθεί για την έρευνά τους στην περαιτέρω ανάπτυξη της μεθόδου.

Ο διευθυντής της Α’ Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτρης Χατζηχρήστου, δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ότι «με τα κρουστικά κύματα έχουμε για πρώτη φορά θεραπευτικές και όχι συμπτωματικές παρεμβάσεις».

Η θεραπεία των κρουστικών κυμάτων ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας σε ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα (υπέρταση, στεφανιαία νόσο, υπερλιπιδαιμία) και σακχαρώδη διαβήτη, οι οποίοι έχουν συχνά αυτό το πρόβλημα.

Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία

Σύμφωνα με τον καθηγητή Χατζηχρήστου, «η εφαρμογή κρουστικών κυμάτων προκαλεί τη δημιουργία νέων αγγείων και την αύξηση της αιματικής ροής, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της στύσης».

Η θεραπεία γίνεται σε 12 συνεδρίες (από μια έως 3 την εβδομάδα), και η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Από τις σχετικές μελέτες φαίνεται ότι οι ασθενείς που ανταποκρίνονται στα χάπια για στυτική δυσλειτουργία, μετά από την εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων, σε ποσοστό έως και 70% δεν θα τα χρειάζονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!