Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Σπάστε ένα ρόδι όχι μόνο για καλοτυχία αλλά και για βελτίωση της υγείας σας
[OnMed]: Σπάστε ένα ρόδι όχι μόνο για καλοτυχία αλλά και για βελτίωση της υγείας σας

[OnMed]: Σπάστε ένα ρόδι όχι μόνο για καλοτυχία αλλά και για βελτίωση της υγείας σας

Από τα πιο όμορφα πρωτοχροννιάτικα έθιμα, είναι το σπάσιμο του ροδιού , ένα έθιμο είναι ευρέως γνωστό από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, ενώ η ροδιά λέγεται πως είναι από τα αρχαιότερα καλλιεργήσιμα δέντρα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχει καθιερωθεί το σπάσιμο του ροδιού και όχι ενός άλλου φρούτου από τα πολλά που μας έχει προικίσει η μητέρα φύση;

Την ίδια απορία είχα κι εγώ και άρχισα να μελετώ την συμβολή του ροδιού στην υγεία μας. Μετά το πέρας των ερευνών μου κατάληξα στο συμπέρασμα πως δικαίως το προτιμούμε για να μας κάνει ποδαρικό το νέο έτος. Εννοείται όμως πως δεν πρέπει να το θυμόμαστε μία μόνο φορά αλλά συχνότερα για να επωφεληθούμε από τις ιδιαίτερα ευεργετικές δράσεις του.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη δράση του ροδιού στην υγεία μας

Σύμβολo γονιμότητας

Ο μύθος λέει ότι την ροδιά την προσέφερε στους ανθρώπους η θεά της γονιμότητας Ίσταρ. Προφανώς κάπως έτσι ξεκίνησε η συσχέτιση του ροδιού με τη γονιμότητα. Το ρόδι είναι πλούσιο σε φυλικό οξύ , τη βιταμίνη των εγκύων. Το φυλικό οξύ προστατεύει τα μωρά από βλάβες του νωτιαίου σωλήνα και η πρόσληψη του είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς εάν σε ένα παιδί κατά την ενδομήτρια ζωή παρουσιαστεί κάποια βλάβη στον νωτιαίο σωλήνα, πολλές φορές συνιστάται η διακοπή της κύησης, αναφέρουν οι ειδικοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!