Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Συνεργασία Gilead Sciences με ΠΟΥ για την σπλαχνική λεϊσμανίαση
[OnMed]: Συνεργασία Gilead Sciences με ΠΟΥ για την σπλαχνική λεϊσμανίαση

[OnMed]: Συνεργασία Gilead Sciences με ΠΟΥ για την σπλαχνική λεϊσμανίαση

Την πενταετή συνεργασία τους για την σπλαχνική λεϊσμανίαση , ανακοινώνουν η φαρμακευτική Gilead Sciences και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η Gilead δωρίζει 20 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει την πρόσβαση στην θεραπεία για μια συχνά μοιραία παραμελημένη τροπική ασθένεια.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Gilead θα δωρίσει 380.000 φιαλίδια του AmBisome® (λιποσωμιακή αμφοτερικίνη B για ενέσιμη χρήση) για να καλύψει τις ανάγκες του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της ΣΛ σε βασικές ενδημικές χώρες, περιλαμβανομένου του Μπαγκλαντές, της Αιθιοπίας, της Ινδίας, του Νεπάλ, του Νότιου Σουδάν και του Σουδάν.

Η ΣΛ, γνωστή επίσης και ως Καλά-Αζάρ, είναι παγκοσμίως η δεύτερη πιο θανατηφόρος παρασιτική λοιμώδης νόσος και επηρεάζει έως και 300.000 άτομα ετησίως σε χώρες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους.

«Η νέα αυτή συνεργασία έρχεται την κατάλληλη στιγμή καθώς συστρατευόμαστε για να υποστηρίξουμε τις ενδημικές χώρες στην υπο-περιοχή της Ανατολικής Αφρικής και την Νοτιοανατολική Ασία για να εξαλειφθεί η σπλαγχνική λεϊσμανίαση, ως πρόβλημα δημόσιας υγείας, έως ή πριν το 2020» είπε ο Δρ. Ren Minghui, Βοηθός Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ για τον HIV/AIDS , την Ελονοσία και τις Παραμελημένες Τροπικές Νόσους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!