Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Συμπτώματα ματιών: Τι δείχνουν και τι πρέπει να κάνετε
[OnMed]: Συμπτώματα ματιών: Τι δείχνουν και τι πρέπει να κάνετε

[OnMed]: Συμπτώματα ματιών: Τι δείχνουν και τι πρέπει να κάνετε

Μην αφήνετε τον πόνο, τη φαγούρα και το κοκκίνισμα να σας χαλάνε τη μέρα. Αναγνωρίστε σωστά τα συμπτώματα και δείτε τον κόσμο με… άλλα μάτια!

Η σωστή αντιμετώπιση των οφθαλμολογικών συμπτωμάτων θα σας προστατεύσει από επιπλοκές. Ενδείξεις σοβαρού προβλήματος είναι ο πόνος, οι αλλοιώσεις της όρασης, η ευαισθησία στο φως ή συμπτώματα που δεν υποχωρούν με συμβατικές μεθόδους.

Δείτε τι σημαίνουν μερικά από τα πιο συχνά συμπτώματα των ματιών και τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση.

- Κοκκίνισμα, φαγούρα και υπερβολική παραγωγή δακρύων

Μάλλον πρόκειται για κάποια αλλεργία που προκλήθηκε από γύρη, τρίχωμα κατοικιδίου, κάποιο φυτό ή κάποιο άλλο παράγοντα στο περιβάλλον σας. Το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων είναι η αποφυγή της έκθεσης στο αλλεργιογόνο. Οι αλλεργίες αντιμετωπίζονται παραδοσιακά με τη λήψη αντιισταμινικών φαρμάκων ώστε να περιοριστεί η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

- Κοκκίνισμα, φαγούρα και έκκριση παχύρρευστων υγρών

Τα συμπτώματα αυτά υποδηλώνουν συνήθως επιπεφυκίτιδα , δηλαδή φλεγμονή λόγω λοίμωξης του ματιού. Ο γιατρός μπορεί να διαπιστώσει με τη βοήθεια εξέτασης εάν πρόκειται για λοίμωξη από ιό ή από βακτήριο. Η ιογενής επιπεφυκίτιδα αντιμετωπίζεται με τεχνητά δάκρυα και κρύες κομπρέσες. Η βακτηριακή επιπεφυκίτιδα συνήθως υποχωρεί από μόνη της, όμως ο γιατρός μπορεί να συστήσει αντιβιοτικές σταγόνες για ταχύτερη ανάρρωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!