Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [OnMed]: Σεξ: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε για να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση
[OnMed]: Σεξ: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε για να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση

[OnMed]: Σεξ: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε για να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση , το στάδιο στη ζωή της γυναίκας που σταματά να έχει περίοδο, άρα και την ικανότητα να τεκνοποιήσει, είναι αναπόφευκτη και φυσιολογική συνέπεια της γήρανσης.

Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις που η εμμηνόπαυση ξεκινά νωρίτερα από το αναμενόμενο, γεγονός που δυσκολεύει τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι συχνές σεξουαλικές συνευρέσεις, μπορούν να καθυστερήσουν την έναρξη της εμμηνόπαυσης.

Συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά τον μήνα (ή συχνότερα) έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο να μπουν στην εμμηνόπαυση νωρίτερα συγκριτικά με τις γυναίκες που είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργές.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία για σχεδόν 3.000 γυναίκες που ζουν στις ΗΠΑ και διαπίστωσαν ότι όσες κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα ή συχνότερα, έχουν 28% λιγότερες πιθανότητες να μπουν στην εμμηνόπαυση σε οποιαδήποτε ηλικία συγκριτικά με τις γυναίκες που δήλωσαν ότι έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα.

Ως σεξουαλική δραστηριότητα οι επιστήμονες κατέγραψαν εκτός από τη σεξουαλική επαφή, το στοματικό σεξ, το σεξουαλικό άγγιγμα και / ή το να προσποιείται κανείς σεξουαλική διέγερση.

Εάν μια γυναίκα δεν κάνει σεξ και δεν υπάρχουν πιθανότητες εγκυμοσύνης, το σώμα «επιλέγει» να μην κάνει ωορρηξία, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν άσκοπο», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Megan Arnot, υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (UCL).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!