Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ρόζενμπεργκ: Αγωνία για την κάλυψη των εξετάσεων των οροθετικών – Ανάγκη για καινοτόμες θεραπείες
[OnMed]: Ρόζενμπεργκ: Αγωνία για την κάλυψη των εξετάσεων των οροθετικών – Ανάγκη για καινοτόμες θεραπείες

[OnMed]: Ρόζενμπεργκ: Αγωνία για την κάλυψη των εξετάσεων των οροθετικών – Ανάγκη για καινοτόμες θεραπείες

Την αγωνία του αναφορικά με την οικονομική κάλυψη του κόστους των εξετάσεων παρακολούθησης των HIV οροθετικών ασθενών (ιικό φορτίο και γονοτυπική αντοχή), εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπερκ, σε επιστημονική εκδήλωση για τον ιό HIV (ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας) και το σύνδρομο AIDS στο ΕΚΠΑ, τονίζοντας, ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των εργαστηρίων που είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή ειδικών εξετάσεων, τόσο για τη διάγνωση, όσο και την παρακολούθηση των ατόμων αυτών.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ρόζενμπεργκ ανέφερε ακόμη, ότι «σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης θα πρέπει οι παρεμβάσεις να είναι καινοτόμες και στοχευμένες, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα με την ορθότερη διαχείριση των πόρων».

Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν όλα τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη λοίμωξη σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, τα στάδια φροντίδας των HIV oροθετικών ατόμων, καθώς και γενικότερα θέματα πρόληψης και θεραπείας.

Την εκδήλωση συντόνισαν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Μ.-Α. Δημόπουλος και ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αναπλ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θ. Ρόζενμπεργκ. Ο κ. Δημόπουλος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του ΕΚΠΑ για ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα, όπως τα ζητήματα Υγείας με αφορμή την επιστημονική εκδήλωση για τον ιό HIV.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!