Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 6 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Το πρωινό προλαμβάνει διαβήτη και καρδιαγγειακά – Δείτε γιατί
[OnMed]: Το πρωινό προλαμβάνει διαβήτη και καρδιαγγειακά – Δείτε γιατί

[OnMed]: Το πρωινό προλαμβάνει διαβήτη και καρδιαγγειακά – Δείτε γιατί

Η συστηματική κατανάλωση πρωινού είναι απαραίτητη για τη μείωση του κινδύνου διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου, τονίζουν οι ειδικοί.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Μπαθ και Νότινγκχαμ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε πρωινό επηρεάζουν τα λιποκύτταρα μειώνοντας την δραστηριότητα των γονιδίων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό του λίπους και αυξάνοντας την ποσότητα της γλυκόζης που χρειάζονται. Αυτό με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου .

Διαπίστωσαν ακόμη ότι το λίπος των παχύσαρκων ατόμων ανταποκρίνεται λιγότερο στην ινσουλίνη, συγκριτικά με τα αδύνατα άτομα.

Η έρευνα συμπεριέλαβε 49 ενήλικες, 29 αδύνατους και 20 παχύσαρκους, οι οποίοι έπρεπε είτε να τρώνε κάθε μέρα πρωινό πριν τις 11 το πρωί, είτε να μένουν νηστικοί μέχρι το μεσημέρι.

Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν πρωινό έπρεπε να καταναλώνουν 350 θερμίδες εντός δύο ωρών από την ώρα που είχαν ξυπνήσει και τουλάχιστον 700 θερμίδες έως τις 11:00 π.μ. καθημερινή, ενώ η ομάδα της νηστείας δεν έτρωγε τίποτα μέχρι το μεσημέρι.

Πριν και μετά τις έξι εβδομάδες που διήρκησε η παρακολούθηση, οι ερευνητές είχαν αξιολογήσει τον μεταβολισμό, τη σωματική σύσταση, την ανταπόκριση της όρεξης και δείκτες της μεταβολικής και καρδιακής υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!