Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Πώς θα προστατεύσετε τα πνευμόνια σας από τη ρύπανση όταν κάνετε ποδήλατο
[OnMed]: Πώς θα προστατεύσετε τα πνευμόνια σας από τη ρύπανση όταν κάνετε ποδήλατο

[OnMed]: Πώς θα προστατεύσετε τα πνευμόνια σας από τη ρύπανση όταν κάνετε ποδήλατο

Κάνετε ποδήλατο στην πόλη; Δείτε με ποια ταχύτητα πρέπει να κινείστε για να μην βλάψετε τα πνευμόνια σας!

Το ποδήλατο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας, αφού αποτελεί ταυτόχρονα μέσο μετακίνησης αλλά και γυμναστικής. Όσοι όμως κινούνται επάνω στους δύο τροχούς μέσα στην πόλη εκτίθενται στην επικίνδυνη ατμοσφαιρική ρύπανση .

Όσο πιο γρήγορα κινείται κανείς με το ποδήλατο τόσο περισσότερο αέρα εισπνέει και μαζί μ’ αυτόν εισέρχονται στον οργανισμό του οι τοξικές ουσίες που υπάρχουν στα καυσαέρια των αυτοκινήτων και στην αιθαλομίχλη. Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει αποδεδειγμένα ποικίλες αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας, από τις καρδιαγγειακές επιπλοκές και το άσθμα έως την άνοια και τις κρίσεις άγχους .

Ευτυχώς, οι επιστήμονες έχουν τη λύση για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ποδήλατό μας με ασφάλεια μέσα στην πόλη!

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση International Journal of Sustainable Transportation , μπορούμε να επιτύχουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την υγεία μας με τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις για το αναπνευστικό μας εάν τρέχουμε με το ποδήλατο σε συγκεκριμένη ταχύτητα. Βάσει ενός πληθυσμιακού υπολογιστικού μοντέλου σε δείγμα 10.000 ανθρώπων, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά υπολόγισαν την ιδανική ταχύτητα μετακίνησης με το ποδήλατο για άνδρες και γυναίκες, την οποία εκφράζουν με τον δείκτη MDS (minimum-dose speed, ταχύτητα ελάχιστης δόσης).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!