Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Πώς αντιμετωπίζεται η δυσκοιλιότητα της εγκυμοσύνης;
[OnMed]: Πώς αντιμετωπίζεται η δυσκοιλιότητα της εγκυμοσύνης;

[OnMed]: Πώς αντιμετωπίζεται η δυσκοιλιότητα της εγκυμοσύνης;

Έχει παρατηρηθεί πως σχεδόν όλες οι μέλλουσες μητέρες αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή στη διάρκεια της κύησης πρόβλημα δυσκοιλιότητας .

Αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνά εμφανιζόμενη γαστρεντερική διαταραχή στις εγκύους, μετά τη ναυτία, με τα συμπτώματα του ενοχλητικού αυτού φαινομένου να συνεχίζουν να παρατηρούνται ακόμα και την χρονική περίοδο που ακολουθεί τη γέννα. Οι αλλαγές στο σώμα, τα αυξημένα επίπεδα ορμονών, η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου, η έλλειψη άσκησης και πολλοί άλλοι παράγοντες, μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσουν πρόβλημα στην πεπτική λειτουργία και την κινητικότητα του εντέρου, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους στη ζωή κάθε γυναίκας.

Αίτια και αντιμετώπιση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τη διάρκεια της κυοφορίας, τα υψηλά επίπεδα παραγωγής προγεστερόνης στον οργανισμό έχουν την ιδιότητα να ελαττώνουν τις συσπάσεις του εντέρου, με αποτέλεσμα η κίνηση της τροφής μέσα στον πεπτικό σωλήνα να επιβραδύνεται. Την ίδια στιγμή, η σταδιακή αύξηση του μεγέθους της μήτρας έχει ως συνέπεια τη συμπίεση του εντέρου, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κινητικότητά του, ενώ ανάμεσα στα συμπληρώματα που συστήνουν οι γυναικολόγοι, περιλαμβάνεται και ο σίδηρος, ο οποίος αν και είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική εξέλιξη της ανάπτυξης του εμβρύου, συνευθύνεται για την εμφάνιση της δυσκοιλιότητας.

Το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας, ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ορισμένες απλές, πρακτικές συμβουλές, οι οποίες έχουν να κάνουν, τόσο με την αναπροσαρμογή της δίαιτας που ακολουθούν οι υποψήφιες μητέρες, όσο και με αλλαγές στις συνήθειες που περιλαμβάνουν το καθημερινό τους πρόγραμμα.

«Σύμμαχοι»: Διατροφή και άσκηση

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση άφθονων ποσοτήτων νερού και τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες θα ενισχύσει τις προσπάθειες του πεπτικού συστήματος να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα λειτουργίας, συμβάλλοντας στην ενεργοποίηση της κινητικότητας του εντέρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!