Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Πόνος στις αρθρώσεις & καιρός: Ο επίμονος μύθος καταρρίπτεται
[OnMed]: Πόνος στις αρθρώσεις & καιρός: Ο επίμονος μύθος καταρρίπτεται

[OnMed]: Πόνος στις αρθρώσεις & καιρός: Ο επίμονος μύθος καταρρίπτεται

Πολλοί είναι οι μύθοι που περιβάλλουν την υγεία, όπως για παράδειγμα ότι τα αυγά προκαλούν χοληστερίνη, ότι το κρύο μπάνιο είναι ενδεδειγμένη λύση για τον πυρετό ή ότι το βούτυρο βοηθά να αντιμετωπιστεί ένα έγκαυμα.

Ένας ακόμη μύθος –και μάλιστα ιδιαίτερα επίμονος– είναι ότι οι αλλαγές του καιρού επηρεάζουν τις αρθρώσεις, με ορισμένους μάλιστα να ισχυρίζονται ότι μπορούν να «προβλέψουν» την κακοκαιρία βασιζόμενοι στις ενοχλήσεις που νιώθουν στο σώμα τους λίγες μέρες πριν.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ έρχονται να δώσουν οριστική στο ζήτημα, δηλώνοντας ότι ο καιρός ουδεμία σχέση έχει με τα αρθριτικά ή με παλιούς τραυματισμούς.

Οι επιστήμονες, από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, ανέλυσαν τις διαδικτυακές αναζητήσεις χρηστών από 45 πολιτείες των ΗΠΑ για πέντε χρόνια, εστιάζοντας σε όσες αφορούσαν τον πόνο στα γόνατα ή στα ισχία, στηριζόμενοι στην υπόθεση ότι οι αναζητήσεις αντανακλούν τα συμπτώματα που απασχολούν τους χρήστες. Άλλωστε, οι περισσότεροι από εμάς σήμερα πρώτα ψάχνουμε στο διαδίκτυο όταν πονάμε κάπου ή έχουμε ένα παράξενο σύμπτωμα πριν κλείσουμε ραντεβού με τον γιατρό μας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση PLOS One , όχι η κακοκαιρία αλλά η καλοκαιρία ήταν αυτή που οδήγησε σε αύξηση των αναζητήσεων σχετικά με τους πόνους στις αρθρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!