Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 21 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Πονοκέφαλος, σπασμοί, αδυναμία, κενά μνήμης: Πότε δείχνουν καρκίνο στο κεφάλι
[OnMed]: Πονοκέφαλος, σπασμοί, αδυναμία, κενά μνήμης: Πότε δείχνουν καρκίνο στο κεφάλι

[OnMed]: Πονοκέφαλος, σπασμοί, αδυναμία, κενά μνήμης: Πότε δείχνουν καρκίνο στο κεφάλι

Πώς θα αποκρυπτογραφήσετε σωστά τα τέσσερα ανησυχητικά συμπτώματα.

Τρομάζουμε και μόνο στο άκουσμα της λέξης «καρκίνος », πόσο μάλλον όταν αυτός εντοπίζεται σε ένα τόσο ευαίσθητο σημείο του ανθρώπινου σώματος όπως το κεφάλι.

Είναι όμως δυστυχώς μια πραγματικότητα που χτυπά ανθρώπους κάθε ηλικίας και που πρέπει να γνωρίζουμε βασικές πληροφορίες γι’ αυτή, όπως τα συμπτώματα που προκαλεί.

Οι όγκοι που αναπτύσσονται στο κεφάλι είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων δευτεροπαθείς, δηλαδή αποτέλεσμα μετάστασης από όγκο που εμφανίστηκε αλλού στο σώμα, όπως στον μαστό ή στον πνεύμονα. Οι δευτεροπαθείς όγκοι στο κεφάλι είναι σπάνιοι, όμως ακόμη πιο σπάνιοι είναι οι πρωτοπαθείς, όταν δηλαδή ο καρκίνος ξεκινά από κάποια περιοχή του εγκεφάλου.

Τόσο οι πρωτοπαθείς όσο και οι δευτεροπαθείς όγκοι στο κεφάλι είναι αρκετά «ύπουλοι», καθώς προκαλούν ευρύ φάσμα συμπτωμάτων που είναι δύσκολο να ερμηνεύσουμε σωστά. Επίσης, η σωστή διάγνωση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι κάθε ασθενής παρουσιάζει διαφορετικά συμπτώματα ανάλογα με την ακριβή περιοχή του κεφαλιού στην οποία εμφανίζεται ο καρκίνος. Τα τέσσερα συμπτώματα που θα δείτε παρακάτω όμως είναι τα πιο κοινά.

1. Επιληπτική κρίση

Περίπου το 60% των ανθρώπων που εμφανίζουν καρκίνο στο κεφάλι εκδηλώνουν τουλάχιστον μία επιληπτική κρίση με σπασμούς λόγω της παρεμβολής του όγκου στο ηλεκτρικό κύκλωμα του εγκεφάλου. Για πολλούς μάλιστα, η κρίση είναι η πρώτη ένδειξη του προβλήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!