Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ποιες ασθένειες «μοιράζονται» τα μεσήλικα ζευγάρια
[OnMed]: Ποιες ασθένειες «μοιράζονται» τα μεσήλικα ζευγάρια

[OnMed]: Ποιες ασθένειες «μοιράζονται» τα μεσήλικα ζευγάρια

Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τη θετική επίδραση του γάμου στην υγεία.

Σύμφωνα με αυτές, οι παντρεμένοι έχουν χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν παντρευτεί, γεγονός που συσχετίζεται με μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και μακρύτερη επιβίωση μεταξύ των ασθενών με καρκίνο.

Νέα μελέτη Δανών επιστημόνων όμως, αναδεικνύει τις επιπτώσεις του κοινού βίου στην υγεία.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που ερευνά την επίδραση του φύλου της συζυγικής παχυσαρκίας στον διαβήτη, σύμφωνα με την οποία οι άνδρες 50 ετών και άνω που έχουν παχύσαρκη σύζυγο έχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 .

Επίσης, οι άνδρες άνω των 55 ετών με σύζυγο που έχει διαβήτη τύπου 2 τείνουν να είναι πιο παχύσαρκοι από τους συνομηλίκους τους που δεν έχουν σύντροφο με διαβήτη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Αάρχους της Δανίας, με επικεφαλής τον Δρ Ανταμ Χαλμαν, μελέτησαν τη σχέση συζυγικού διαβήτη και παχυσαρκίας με τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 σε δείγμα 3.650 ανδρών και 3.478 γυναικών (50 ετών και άνω) από τη μελέτη ELSA που γίνεται στη Μ. Βρετανία.

Οι συμμετέχοντες το διάστημα 1998-2015, ανά 2,5 χρόνια ελέγχονταν και η συχνότητα του διαβήτη τύπου 2 προέκυπτε από προσωπικές αναφορές ή κλινική εξέταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!