Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 8 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον έχετε έλκος στο στομάχι
[OnMed]: Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον έχετε έλκος στο στομάχι

[OnMed]: Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον έχετε έλκος στο στομάχι

Το φούσκωμα και η καούρα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Το έλκος του στομάχου είναι ένα πολύ συχνό γαστρεντερικό πρόβλημα. Είναι μύθος ότι το προκαλούν τα καυτερά φαγητά και το στρες, καθώς ως βασικές αιτίες του αναγνωρίζονται η λοίμωξη από το ελικοβακτήριο του πυλωρού ή η κατάχρηση ασπιρίνης και μη στεροειδών αναλγητικών.

Στο εσωτερικό του στομάχου υπάρχει ένα παχύ στρώμα βλέννας που το προστατεύει από τα όξινα πεπτικά υγρά. Αν αυτή η βλέννα «στεγνώσει» τα υγρά καταστρέφουν τους ιστούς της εσωτερικής επίστρωσης του στομάχου προκαλώντας έλκη, δηλαδή πληγές.

Τα κύρια συμπτώματα που προκαλεί το έλκος είναι αρκετά γενικά και ασαφή, δηλαδή απαντώνται σε ποικιλία παθήσεων πέραν του έλκους, οπότε είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν ταλαιπωρείστε από μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ενοχλήσεις.

1. Στομαχόπονος

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το πιο σύνηθες σύμπτωμα του έλκους είναι ο στομαχόπονος , με τον πόνο να εκδηλώνεται τυπικά ως κάψιμο κεντρικά στην κοιλιά. Ο πόνος πιο συχνός μεταξύ των γευμάτων και τη νύχτα, επειδή δεν υπάρχει στο στομάχι τροφή να απορροφήσει τα στομαχικά υγρά που παράγονται. Τα αντιόξινα φάρμακα παρέχουν προσωρινή μόνο ανακούφιση από την ενόχληση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!