Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 8 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Πέντε ερωτήσεις που αποκαλύπτουν ότι πρέπει να πάτε άμεσα σε δερματολόγο
[OnMed]: Πέντε ερωτήσεις που αποκαλύπτουν ότι πρέπει να πάτε άμεσα σε δερματολόγο

[OnMed]: Πέντε ερωτήσεις που αποκαλύπτουν ότι πρέπει να πάτε άμεσα σε δερματολόγο

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Μας προστατεύει από επικίνδυνα μικρόβια που υπάρχουν στο περιβάλλον μας, παράγει μελανίνη ώστε να δημιουργήσει «ασπίδα» ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και «αντανακλά» προβλήματα που πρέπει να φροντίσουμε.

Η αυτοεξέταση του δέρματος είναι λοιπόν μια απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να εντοπίσουμε τυχόν ανωμαλίες που χρειάζονται ιατρική αντιμετώπιση.

Αν λοιπόν κατά την αυτοεξέταση πιάστε τον εαυτό σας να αναρωτιέται τα παρακάτω, μάλλον είναι ώρα να κλείσετε ραντεβού με τον δερματολόγο σας.

1. Τι είναι αυτό το παράξενο εξάνθημα;

Εξανθήματα που δεν οφείλονται σε τσίμπημα, κηλίδες ή άλλοι αποχρωματισμοί του δέρματος καθώς και αλλαγές σε υπάρχουσες ελιές ή καινούριες ελιές στο δέρμα καλό είναι να αξιολογούνται από τον δερματολόγο. Μπορεί η αιτία να είναι ένας απλός ερεθισμός αλλά πάντα υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται για καρκίνο του δέρματος .

2. Γιατί δεν φεύγει το εξάνθημα που έχω εμφανίσει;

Ακόμη κι αν πιστεύετε ότι ξέρετε την αιτία του εξανθήματος (π.χ. τροφική αλλεργία ), πάντα είναι απαραίτητη η συμβολή του γιατρού για να γίνει σωστή διάγνωση και κατ’ επέκταση να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία. Αν χρησιμοποιήσετε κάποιο φαρμακευτικό προϊόν που δεν είναι κατάλληλο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, είναι πολύ πιθανό να κάνετε τα πράγματα χειρότερα.

3.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!