Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 10 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Παιδί και οθόνες: Τα επικίνδυνα όρια για τον εγκέφαλο
[OnMed]: Παιδί και οθόνες: Τα επικίνδυνα όρια για τον εγκέφαλο

[OnMed]: Παιδί και οθόνες: Τα επικίνδυνα όρια για τον εγκέφαλο

Τις επιπτώσεις της πολύωρης ενασχόλησης με ηλεκτρονικές συσκευές, tablets και video games στους παιδικούς εγκεφάλους, μελέτησαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Σε εγκεφαλογραφήματα που πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά που αφιερώνουν πολύ χρόνο σε τέτοιες συσκευές, οι επιστήμονες εντόπισαν «διαφορετικά μοτίβα».

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιστούτα Υγείας, τα παιδιά 9 και 10 ετών που περνούν περισσότερες από επτά ώρες ημερησίως χρησιμοποιώντας τέτοιες συσκευές, εμφανίζουν σημάδια πρόωρης αραίωσης του εγκεφαλικού φλοιού, δηλαδή της εξωτερικής στιβάδας του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των πληροφοριών.

«Δεν γνωρίζουμε αν προκαλείται από τον χρόνο παρακολούθησης. Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν είναι κάτι κακό», είπε η Γκάγια Ντάουλινγκ, γιατρός που συμμετέχει στην έρευνα, αναλύοντας τα πρώτα συμπεράσματα.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτή είναι η εικόνα των εγκεφάλων παιδιών που περνούν πολλή ώρα μπροστά από τις οθόνες. Και δεν είναι ένα μόνο μοτίβο», είπε η Ντάουλινγκ.

Τα στοιχεία των Eθνικών Ινστιτούτων Υγείας που παρουσιάστηκαν από το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS έδειξαν ακόμη ότι τα παιδιά που περνούν περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα μπροστά σε οθόνες, είχαν χειρότερες επιδόσεις στις γλώσσες και σε νοητικές ασκήσεις.

Πάνω από 4.500 παιδιά υποβλήθηκαν σε εγκεφαλογράφημα προκειμένου να διερευνηθεί αν η πολύωρη παραμονή μπροστά από οθόνη προκαλεί εθισμό. Οι ερευνητές διευκρίνισαν πάντως ότι χρειάζονται και άλλες μελέτες για την κατανόηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!