Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Παχυσαρκία: Πώς επηρεάζει την εξέλιξη της εγκυμοσύνης
[OnMed]: Παχυσαρκία: Πώς επηρεάζει την εξέλιξη της εγκυμοσύνης

[OnMed]: Παχυσαρκία: Πώς επηρεάζει την εξέλιξη της εγκυμοσύνης

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα ποσοστά παχύσαρκων ή υπέρβαρων εγκύων στην Βρετανία, επισημαίνει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι υπέρβαρες ή παχύσαρκες γυναίκες, οι οποίες διανύουν τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης τους, έχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, όπως είναι η πρόωρη διακοπή κύησης , η θνησιγένεια και η δισχιδής ράχη.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία, που αφορούσαν περισσότερες από 700,000 έγκυες και διαπίστωσαν ότι, 310,000 από αυτές είχαν προβλήματα βάρους στην αρχή της κύησης και σχεδόν 20,000 ήταν νοσηρά παχύσαρκες.

Αν και ο κίνδυνος αποβολής πριν τις 12 εβδομάδες είναι 1 προς 5, στις παχύσαρκές ή υπέρβαρες έγκυες αυξάνεται στο 1 προς 4, ενώ αντιμετωπίζουν τριπλάσιο κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων , εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη κύησης, υπέρτασης και προεκλαμψίας .

Επίσης είναι πιθανότερο αυτές οι γυναίκες να δυσκολευτούν να γεννήσουν φυσιολογικά και να χρειαστεί να κάνουν καισαρική τομή.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Russell Viner επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Μια μητέρα που είναι παχύσαρκη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους, ενώ τα μωρά τα οποία γεννιούνται από υπέρβαρους γονείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν και εκείνα υπέρβαρα ή να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 κάποια στιγμή στη ζωή τους» και συμβουλεύει τις γυναίκες να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή πριν τη σύλληψη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά τον τοκετό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!