Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Νοέμβριος, ο μήνας κατά του καρκίνου του πνεύμονα – Απαλλαγείτε οριστικά από το κάπνισμα
[OnMed]: Νοέμβριος, ο μήνας κατά του καρκίνου του πνεύμονα – Απαλλαγείτε οριστικά από το κάπνισμα

[OnMed]: Νοέμβριος, ο μήνας κατά του καρκίνου του πνεύμονα – Απαλλαγείτε οριστικά από το κάπνισμα

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί μία από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου και στα δύο φύλα και συνιστά την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως από το 2008 έως τις μέρες μας.

Με τον Νοέμβριο να έχει ανακηρυχθεί ως ο μήνας κατά του καρκίνου του πνεύμονα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως αξίζει να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας προκειμένου να ρίξουμε περισσότερο «φως» σε ό,τι αφορά στην επικίνδυνη αυτή ασθένεια και ταυτόχρονα, να ενημερωθούμε εκτενώς σχετικά με όλες τις σύγχρονες επιλογές και τις συνήθειες οι οποίες μπορούν ενδεχομένως να περιορίσουν τις πιθανότητες εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Η ελληνική πραγματικότητα και τα «ύποπτα» συμπτώματα

Δυστυχώς, σε ό,τι αφορά στα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα, τα στοιχεία δεν είναι αισιόδοξα. Αρκεί να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, τα νέα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα το 2018 ανήλθαν σε 9.964, ενώ η χώρα μας έρχεται πρώτη στη λίστα με θανάτους από τη συγκεκριμένη ασθένεια, σε όλη την Ευρώπη.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία (ΕΑΕ), παρά τη μείωση που παρατηρείται στο ποσοστό των καπνιστών στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα παραμένει πρώτη σε αναλογία σε θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη.

Το πρόβλημα όσον αφορά στον καρκίνο του πνεύμονα, είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφανίζει συμπτώματα μέχρι ένα προχωρημένο στάδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!