Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Νυκτουρία: Ποιον κίνδυνο αποκαλύπτει για την καρδιά
[OnMed]: Νυκτουρία: Ποιον κίνδυνο αποκαλύπτει για την καρδιά

[OnMed]: Νυκτουρία: Ποιον κίνδυνο αποκαλύπτει για την καρδιά

Εάν τον τελευταίο καιρό ξυπνάτε συχνά μέσα στη νύχτα για να επισκεφθείτε την τουαλέτα, καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εγκράτειας (ICS) η νυκτουρία ορίζεται ως η διακοπή του ύπνου μία ή και περισσότερες φορές μέσα στη νύχτα λόγω της ανάγκης για ούρηση. Πέρα από προφανείς ή αθώες αιτίες, όπως η υπερβολική πρόσληψη υγρών πριν τον ύπνο, η εγκυμοσύνη και η κατανάλωση αλκοόλ πριν τον ύπνο, η νυκτουρία μπορεί να αποδοθεί και σε πρόβλημα στην καρδιά.

Η νυκτουρία αποτελεί σύνηθες σύμπτωμα στα άτομα που πάσχουν από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια . Η πάθηση αυτή συνεπάγεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύονται στα κάτω άκρα υγρά λόγω της βαρύτητας αλλά και λόγω της αδυναμίας της καρδιάς να παροχετεύσει αποτελεσματικά το αίμα σε ολόκληρο το σώμα.

Κατά τη νυχτερινή κατάκλιση, τα υγρά που συσσωρεύτηκαν στα άκρα εισέρχονται και πάλι στο αίμα, αυξάνοντας την παραγωγή ούρων και επομένως εντείνοντας την ανάγκη για ούρηση.

Σε αρχικό στάδιο, η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως η κόπωση, το πρήξιμοστα κάτω άκρα και η αύξηση του βάρους, ενώ όσο η κατάσταση επιδεινώνεται μπορεί να εκδηλωθεί αρρυθμία, λαχάνιασμα, πόνος στο στήθος και/ή τάση λιποθυμίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!