Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Τα νέα αντιφλεγμονώδη φάρμακα «στην υπηρεσία» της κατάθλιψης
[OnMed]: Τα νέα αντιφλεγμονώδη φάρμακα «στην υπηρεσία» της κατάθλιψης

[OnMed]: Τα νέα αντιφλεγμονώδη φάρμακα «στην υπηρεσία» της κατάθλιψης

Τα νέα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την ψωρίαση και τη νόσο του Κρον, μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για να θεραπεύσουν –τουλάχιστον κάποια– περιστατικά κατάθλιψης, ιδίως όσα δεν ανταποκρίνονται στα υπάρχοντα αντικαταθλιπτικά. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, η οποία αναδεικνύει τη σχέση του ανοσοποιητικού συστήματος με τις ψυχικές διαταραχές.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με επικεφαλής τον δρα Γκόλαμ Καντάκερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μοριακής ψυχιατρικής Molecular Psychiatry , μελέτησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία για 20 κλινικές δοκιμές που αφορούσαν τη χρήση νέων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων κατά των κυτοκινών για τη θεραπεία διαφόρων αυτοάνοσων παθήσεων, σε συνολικά πάνω από 5.000 ασθενείς. Διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω φάρμακα έχουν, ως παράπλευρη επίδραση, και μια καθόλου αμελητέα αντικαταθλιπτική δράση, σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με τα ψευδοφάρμακα (placebo).

Όταν ένας άνθρωπος εκτίθεται σε μια λοίμωξη, π.χ. μια γρίπη ή μια γαστρεντερική μόλυνση, το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς αμύνεται απελευθερώνοντας τις πρωτεΐνες κυτοκίνες, μια διαδικασία που αποτελεί τη λεγόμενη συστημική φλεγμονή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!