Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Μύρτιλα: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
[OnMed]: Μύρτιλα: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

[OnMed]: Μύρτιλα: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Η καθημερινή κατανάλωση ενός φλιτζανιού blueberries, τα γνωστά και δημοφιλή και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μύρτιλα, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι υπέρβαροι ενήλικες που κατανάλωναν 150 γραμμάρια από το συγκεκριμένο φρούτο καθημερινά, είχαν αυξημένη ροή αίματος και λιγότερο άκαμπτες αρτηρίες.

Αυτό θα μπορούσε να μειώσει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, τον κίνδυνο καρδιοπάθειας από 12% έως 15%.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας εξέτασαν την επίδραση της καθημερινής κατανάλωσης μύρτιλων σε 138 υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες.

Οι συμμετέχοντες ήταν από 50 έως 75 ετών και έπασχαν από μεταβολικό σύνδρομο . Είναι ο όρος που περιγράφει τον συνδυασμό διαβήτη, υπέρτασης και παχυσαρκίας.

Εκτιμάται ότι περίπου το 1/3 των ενηλίκων των δυτικών χωρών πάσχουν από το σύνδρομο που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Όλοι οι συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά μια μερίδα 150 ή 75 γραμμαρίων μύρτιλων ψυχρής ξήρανσης είτε μωβ εικονικό φάρμακο.

Η μελέτη διήρκεσε έξι μήνες και θεωρείται η μεγαλύτερη του είδους της.

Ο Δρ. Peter Curtis, συν-συγγραφέας της μελέτης δήλωσε: «Διαπιστώσαμε ότι η κατανάλωση ενός φλιτζανιού μύρτιλων την ημέρα είχε ως αποτέλεσμα τη σταθερή βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας και της αρτηριακής δυσκαμψίας». Πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 12% έως 15%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!