Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Μικροβίωμα του δέρματος: Ενήλικες και παιδιά με ατοπική δερματίτιδα
[OnMed]: Μικροβίωμα του δέρματος: Ενήλικες και παιδιά με ατοπική δερματίτιδα

[OnMed]: Μικροβίωμα του δέρματος: Ενήλικες και παιδιά με ατοπική δερματίτιδα

Ατοπική δερματίτιδα… Παρά το γεγονός ότι επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πολλά αναφορικά με την κοινή αυτή πάθηση της επιδερμίδας, η οποία εμφανίζεται σε σημαντικό βαθμό στα παιδιά και παρουσιάζει στις μέρες μας σημαντική αύξηση, με τους ειδικούς να συνδέουν τα ενισχυμένα ποσοστά της με διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ρύπανση.

Επειδή, λοιπόν, η σωστή πληροφόρηση αποτελεί το «κλειδί» για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος, αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο προκειμένου να ενημερωθούμε καταλλήλως για το δερματικό αυτό πρόβλημα, ξεκινώντας από την έννοια του μικροβιώματος.

Τι είναι το μικροβίωμα και ποια η σχέση του με την ατοπική δερματίτιδα

Το μικροβίωμα είναι ένα περίπλοκο αλληλένδετο σύστημα μικροοργανισμών που ζει στο ανθρώπινο σώμα και είναι μοναδικό για κάθε άτομο, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα. Καλύπτει κάθε επιφάνεια του σώματος -σχηματίζοντας ένα εύθραυστο δίκτυο αλληλοεξαρτώμενων ζωντανών βακτηρίων- και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής άμυνας του δέρματος μας, καθώς μας προστατεύει από εξωτερικές επιθέσεις.

Το μικροβίωμα του δέρματος , λοιπόν, αλληλοεπιδρά με το σώμα μας και με το περιβάλλον για τη διασφάλιση της υγιούς λειτουργιάς του. Κατά τις εξάρσεις της ατοπικής δερματίτιδας, ωστόσο, ανακαλύφθηκε πως στις περιοχές όπου το δέρμα παρουσιάζει φλεγμονή και κνησμό, διαταράσσεται η ισορροπία του μικροβιώματος.

Η χαρτογράφηση του μικροβιώματος του ατοπικού δέρματος

Προκειμένου, λοιπόν, να βελτιώσει τις ζωές των ατόμων που πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα και μεγάλη ξηρότητα και με τον αριθμό των ασθενών που πάσχουν από ατοπία να έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια, η La Roche-Posay επιχείρηση τη χαρτογράφηση του μικροβιώματος του ατοπικού δέρματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!