Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Κύφωση: Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε και πώς αντιμετωπίζεται
[OnMed]: Κύφωση: Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε και πώς αντιμετωπίζεται

[OnMed]: Κύφωση: Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε και πώς αντιμετωπίζεται

Τα σχολεία έχουν ξεκινήσει πλέον σε εντατικούς ρυθμούς, με τα παιδιά να έχουν επιστρέψει στις καθημερινές τους δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Μπορεί για κάποιους μπορεί να ακούγεται αστείο, όμως στη σημερινή εποχή τα παιδιά είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους!

Αυτό μπορεί να το παρατηρήσει κανείς βλέποντας ένα παιδί «φορτωμένο» με τη σχολική του τσάντα. Τα παιδιά δείχνουν σαν να ψάχνουν κάτι στα πεζοδρόμια με την τόσο σκυφτή τους θέση, από το βάρος των σακιδίων τους.

«Επιστημονικά η παρατηρούμενη αυτή ‘καμπούρα’ ονομάζεται κύφωση , από την λέξη κύφος. Είναι η υπέρμετρη πρόσθια κύρτωση (φυσιολογική ως ένα βαθμό) της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης» εξηγεί ο Γιώργος Γουδέβενος, φυσιοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Αυτή η υιοθετημένη, καθημερινή και διατηρούμενη σκυφτή στάση σώματος ενισχύεται και από τον σημερινό καμπτικό τρόπο ζωής των παιδιών και των εφήβων (τηλεοράσεις, κινητά, υπολογιστές και έλλειψη σωματικής δραστηριότητας) και ονομάζεται κύφωση στάσης ή «χαλαρή» κύφωση.

Είναι πιο συχνή στα κορίτσια και πολλές φορές συνυπάρχει με το αίσθημα ‘ντροπής’ για την ανάπτυξη του στήθους. Σπάνια προκαλεί πόνο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!