Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Καταπολέμηση παχυσαρκίας: Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις τους να βοηθήσουν εργαζόμενους
[OnMed]: Καταπολέμηση παχυσαρκίας: Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις τους να βοηθήσουν εργαζόμενους

[OnMed]: Καταπολέμηση παχυσαρκίας: Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις τους να βοηθήσουν εργαζόμενους

Οι εργοδότες πρέπει να ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να ασκούνται στα διαλείμματά τους, ώστε να αντιμετωπιστούν τα υψηλά επίπεδα παχυσαρκίας , σύμφωνα με ειδικούς της υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αγγλίας (NICE) έκανε αυτήν την πρόταση ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την αύξηση των επιπέδων φυσικής δραστηριότητας μεταξύ των Βρετανών εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να λαμβάνουν επιδοτούμενες συμμετοχές στο γυμναστήριο, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα γιόγκα ή spinning. Το Ινστιτούτο προτείνει επίσης στους εργοδότες να εξασφαλίσουν ότι τα γραφεία θα διαθέτουν γυμναστήρια με στατικά ποδήλατα και αποδυτήρια, προκειμένου να κάνουν τη σωματική δραστηριότητα όσο το δυνατόν πιο προσιτή.

Περίπου τα δύο τρίτα των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι, ενώ ο αριθμός των ατόμων στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία που εμφανίζουν παχυσαρκία αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2035.

Επιπλέον, οι στατιστικές δείχνουν ότι 15,4 εκατομμύρια εργάσιμες ημέρες το έτος 2017-18 χάθηκαν λόγω προβλημάτων όπως το άγχος και η κατάθλιψη. Ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να μειωθεί δραστικά εάν οι εργοδότες αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην προαγωγή της σωματικής ευεξίας.

«Εάν οι 5.7 εκατομμύρια μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ενθαρρύνουν το εργατικό δυναμικό τους να είναι πιο δραστήριο, είναι πιο πιθανό να αποκομίσουν οφέλη λόγω αυξημένης παραγωγικότητας», δήλωσε ο καθηγητής Gillian Leng, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής υγείας και κοινωνικής μέριμνας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Αγγλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!