Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Καρκίνος οισοφάγου: Τα συμπτώματα που θα σας στείλουν άμεσα στον γιατρό
[OnMed]: Καρκίνος οισοφάγου: Τα συμπτώματα που θα σας στείλουν άμεσα στον γιατρό

[OnMed]: Καρκίνος οισοφάγου: Τα συμπτώματα που θα σας στείλουν άμεσα στον γιατρό

Ο καρκίνος του οισοφάγου , θεωρείται εξαιρετικά επιθετικός καθώς δίνει γρήγορα μεταστάσεις στους λεμφαδένες.

Ο καρκίνος του οισοφάγου, πλήττει περισσότερο τους άνδρες από τις γυναίκες, ενώ είναι πολύ συχνός, μετά τα 70 και διακρίνεται σε δύο τύπους, στο αδενοκαρκίνωμα και στο καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων.

Συμπτώματα

Ο καρκίνος του οισοφάγου, όταν είναι σε αρχικό στάδιο συνήθως δεν δίνει συμπτώματα αν και υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις, όπως είναι η δυσκολία στην κατάποση, η ξαφνική απώλεια κιλών, η δύσπνοια, ο πόνος στην μέση του στέρνου, η κόπωση, ο έντονος βήχας, η ανορεξία, η βραχνάδα, ο λόξιγκας, ο εμετός, η αιματέμεση και το άλγος που αντανακλά στην πλάτη. Επίσης η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, είναι μια παθολογική κατάσταση που έχει ενοχοποιηθεί ότι προκαλεί καρκίνο του οισοφάγου.

Η δυσκολία στην κατάποση, εμφανίζεται όταν η κακοήθεια έχει ήδη δώσει μεταστάσεις στους λεμφαδένες. Αρχικά ξεκινά ως δυσκολία στην κατάποση στερεών τροφών και όταν πια η νόσος έχει εξαπλωθεί, ο ασθενής δεν μπορεί να καταπιεί ούτε υγρά.

Αντιμετώπιση

Για την αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου, ο θεράπων ιατρός μπορεί να συστήσει ριζική χειρουργική αφαίρεση και ανάλογα με το στάδιο της νεοπλασίας, χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία (ή και συνδυασμό αυτών) που επιβραδύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη των όγκων. Συνήθως, οι θεραπευτικές μέθοδοι λειτουργούν ανακουφιστικά καθώς η διάγνωση του καρκίνου του οισοφάγου γίνεται όταν η νόσος είναι σε προχωρημένο στάδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!