Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Καρδιακή προσβολή: Γιατί οι γυναίκες λαμβάνουν λιγότερη ιατρική φροντίδα
[OnMed]: Καρδιακή προσβολή: Γιατί οι γυναίκες λαμβάνουν λιγότερη ιατρική φροντίδα

[OnMed]: Καρδιακή προσβολή: Γιατί οι γυναίκες λαμβάνουν λιγότερη ιατρική φροντίδα

Ανισότητες παρατηρούνται στην ιατρική φροντίδα που λαμβάνουν οι άντρες και οι γυναίκες όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με μια καρδιακή προσβολή , λόγω του ότι οι γυναίκες τείνουν να μην αναγνωρίζουν τα συμπτώματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από 8.000 γυναίκες έχουν πεθάνει μετά από καρδιακή προσβολή που θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι μεταξύ των δύο φύλων υπάρχουν ανισότητες στη διάγνωση, τη θεραπεία καθώς και τη μεταγενέστερη φροντίδα και παρακολούθηση.

Καθημερινοί μύθοι που υπάρχουν στη συλλογική συνείδηση και υιοθετούνται από τους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα ότι οι καρδιακές προσβολές πλήττουν μόνο τους άντρες, οδηγούν τις γυναίκες να μην έχουν πλήρη συνείδηση του κινδύνου που διατρέχουν και να ζητούν καθυστερημένα ιατρική βοήθεια.

Μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη, που πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι δεν ευσταθεί, είναι ότι οι άντρες και οι γυναίκες βιώνουν πολύ διαφορετικά συμπτώματα, στην πραγματικότητα μπορεί να υπάρχει ποικιλία συμπτωμάτων, αλλά ο πόνος στο στήθος είναι πανταχού παρών σε τέτοια περιστατικά.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει, επιπλέον να δίνεται στις νεαρές γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με μια καρδιακή προσβολή.

Το 1960 7 στις 10 γυναίκες με καρδιακή προσβολή πέθαιναν, ενώ σήμερα το ίδιο ποσοστό επιβιώνει.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα για την Καρδιά, οι καρδιακές προσβολές δεν αντιμετωπίζονταν ποτέ καλύτερα. Κάθε χρόνο στη Βρετανία νοσηλεύονται 35.000 γυναίκες, δηλαδή 98 γυναίκες τη μέρα ή τέσσερις την ώρα, λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!