Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 19 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ο καλός ύπνος είναι σύμαχος της υγιεινής διατροφής – Δείτε γιατί
[OnMed]: Ο καλός ύπνος είναι σύμαχος της υγιεινής διατροφής – Δείτε γιατί

[OnMed]: Ο καλός ύπνος είναι σύμαχος της υγιεινής διατροφής – Δείτε γιατί

Οι άνθρωποι που εργάζονται σε συνθήκες έντονου στρες συχνά κάνουν ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές, που αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας και άλλων επιπτώσεων στην υγεία.

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά ευρήματα όμως, ο καλός βραδινός ύπνος μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή ανθυγιεινών τροφών, ακόμη και για όσους εργάζονται σε συνθήκες έντονου στρες.

Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν με επικεφαλής την δρα Ντέιζι Τσανγκ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας, ανακάλυψαν ότι ο καλός και επαρκής ύπνος το βράδυ αποτελεί ισχυρό «αντίδοτο» στην τάση που έχουν όσοι αντιμετωπίζουν στρες στη δουλειά να καταναλώνουν παχυντικά φαγητά μετά το πέρας του ωραρίου απασχόλησης.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με τη συμμετοχή 235 ανδρών και γυναικών, οι 125 εργάζονταν σε επιχειρήσεις τεχνολογίας και περιέγραψαν τις δουλειές τους ως ιδιαίτερα απαιτητικές και στρεσογόνες, ενώ οι υπόλοιποι εργάζονταν σε τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης και ήταν εκτεθειμένοι στα συνεχές στρες που ασκεί η διαχείριση απαιτητικών πελατών.

Και στις δύο περιπτώσεις, το εργασιακό στρες συσχετίσθηκε με αρνητικές σκέψεις και αυξημένο κίνδυνο κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων μετά το τέλος της δουλειάς.

Ωστόσο οι εθελοντές που κοιμόντουσαν περισσότερο και καλύτερα το βράδυ, είχαν λιγότερες πιθανότητες να αποζητήσουν χάμπουργκερ, γλυκά και οτιδήποτε άλλο παχυντικό το βράδυ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!