Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Κακή διάθεση: Μήπως ευθύνεται κάποια χρόνια φλεγμονή;
[OnMed]: Κακή διάθεση: Μήπως ευθύνεται κάποια χρόνια φλεγμονή;

[OnMed]: Κακή διάθεση: Μήπως ευθύνεται κάποια χρόνια φλεγμονή;

Οι αλλαγές στη διάθεση επηρεάζονται σημαντικά από διάφορους παράγοντες, ενώ σύμφωνα με νέα έρευνα, η φλεγμονή βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Emory διαπίστωσαν ότι το σύστημα ντοπαμίνης του εγκεφάλου επηρεάζεται άμεσα από τη φλεγμονή.

Αυτή η νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η σύνδεση φλεγμονής, ντοπαμίνης και κινήτρων είναι ένας «προσαρμοστικός μηχανισμός που βοηθά το σώμα να διατηρήσει την ενέργειά του». Αυτό σημαίνει ότι όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ενεργοποιημένο, τα επίπεδα ντοπαμίνης μειώνονται.

«Όταν το σώμα σας καταπολεμά μία λοίμωξη ή θεραπεύει μία πληγή, ο εγκέφαλός χρειάζεται ένα μηχανισμό για να επαναβαθμολογήσει το κίνητρό σας να κάνετε άλλα πράγματα, έτσι ώστε να μην καταναλώνετε υπερβολική ενέργεια», αναφέρει ο Michael Treadway, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Emory, που μελετά τη σχέση μεταξύ κινήτρων και ψυχικής ασθένειας. «Έχουμε τώρα ισχυρές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα διαταράσσει το σύστημα ντοπαμίνης για να βοηθήσει τον εγκέφαλο να πραγματοποιήσει αυτήν την αναπροσαρμογή».

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα εάν έχετε χρόνια φλεγμονή, τα επίπεδα της ντοπαμίνης επηρεάζονται και μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε λιγότερα κίνητρα να κάνετε δραστηριότητες που απαιτούν ενέργεια. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι η φλεγμονή είναι η αιτία πολλών προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης , οι καρδιακές παθήσεις, η παχυσαρκία, η υπέρταση και ο καρκίνος .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!