Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ύπνος & ώρες δουλειάς: Πότε αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος
[OnMed]: Ύπνος & ώρες δουλειάς: Πότε αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος

[OnMed]: Ύπνος & ώρες δουλειάς: Πότε αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος

Ο δυτικός τρόπος ζωής, χαρακτηριστικά του οποίου είναι η πολλή δουλειά και ο λίγος ύπνος, αποτελεί σύμφωνα με τους επιστήμονες έναν από τους πιο σοβαρούς επιβαρυντικούς παράγοντες για τη λειτουργία της καρδιάς.

Ιάπωνες ερευνητές μελέτησαν 260 άνδρες μεταξύ 40 και 79 ετών, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου .

Στη συνέχεια σύγκριναν τα δεδομένα αυτά με μια άλλη ομάδα 445 ανδρών ίδιας ηλικίας, οι οποίοι όμως δεν είχαν υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, όσοι από τους άνδρες εργάζονταν 61 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα είχαν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα σε σύγκριση με τους άνδρες που εργάζονταν 40 ή και λιγότερες ώρες την εβδομάδα.

Διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνδρες που κοιμούνταν 5 ή λιγότερες ώρες καθημερινά είχαν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν καρδιακό επεισόδιο σε σύγκριση με αυτούς που κοιμούνταν πάνω από 5 ώρες.

Τέλος, παρατήρησαν ότι τα άτομα που είχαν υποστεί έμφραγμα είχαν κοιμηθεί ελάχιστα την εβδομάδα που προηγήθηκε του επεισοδίου ή δεν είχαν ξεκουραστεί καθόλου για 2 ή περισσότερες ημέρες το μήνα που προηγήθηκε του εμφράγματος.

Όλη αυτή η συμπεριφορά αύξησε σύμφωνα με τους ειδικούς τον κίνδυνο εμφράγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!