Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Υπέρταση: Γιατί εμφανίζεται νωρίτερα στις γυναίκες
[OnMed]: Υπέρταση: Γιατί εμφανίζεται νωρίτερα στις γυναίκες

[OnMed]: Υπέρταση: Γιατί εμφανίζεται νωρίτερα στις γυναίκες

Παρά την άποψη που επικρατεί ότι οι καρδιοπάθειες είναι «ανδρική υπόθεση», νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αιμοφόρα αγγεία και οι αρτηρίες των γυναικών γερνάνε νωρίτερα από αυτά των ανδρών.

Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η αρτηριακή πίεση άρχισε να αυξάνεται στις γυναίκες νωρίτερα και συγκεκριμένα μόλις στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους και συνέχισε να αυξάνεται συγκριτικά με τον ρυθμό που αυξανόταν στη διάρκεια ζωής των ανδρών.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι αυτή η αλλαγή στην αρτηριακή πίεση εξηγεί γιατί οι γυναίκες συχνά αναπτύσσουν διαφορετικού τύπου καρδιαγγειακά προβλήματα και σε διαφορετική ηλικία σε σχέση με τους άνδρες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Σούζαν Τσενγκ του Ινστιτούτου Smidt Heart του Ιατρικού κέντρου Cedars-Sinai του Λος Άντζελες, ανέλυσαν σχεδόν 145.000 μετρήσεις αρτηριακής πίεσης από 32.833 ανθρώπους και των δύο φύλων ηλικίας πέντε έως 98 ετών, οι οποίες είχαν ληφθεί στη διάρκεια 43 ετών.

«Η έρευνά μας όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες έχουν διαφορετική βιολογία και φυσιολογία σε σχέση με τους άνδρες, αλλά εξηγεί και γιατί οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη ορισμένων τύπων καρδιαγγειακής νόσου και σε διαφορετικές περιόδους της ζωής τους», ανέφερε η Τσενγκ.

Η υπέρταση αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα , καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό και άλλα προβλήματα. Η νέα μελέτη δείχνει ότι η εξέλιξη της λειτουργίας των αγγείων στις γυναίκες είναι διαφορετική από ό,τι στους άνδρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!